dokterslonen

"Al wenend vroeg ik de chirurg: ‘Gij doet dat gewoon voor het geld?’ Hij lachte me uit in mijn gezicht”

- Eva Christiaens, Sara Vandekerckhove en Cathy Galle

Brigitte (50) moest naar het ziekenhuis voor een borstcorrectie. Nu zit ze opgezadeld met een factuur van 2.395,95 euro. “Dit is een maffiapraktijk.”

• De afgelopen maanden ontwarde De Morgen stap voor stap het hele kluwen van de ziekenhuisfinanciering, lees er alles over in ons dossier dokterslonen.

Brigitte (50) onderging een noodzakelijke borstoperatie en werd nadien door haar gynaecologe naar een plastisch chirurg doorverwezen. Die zou de esthetische correctie uitvoeren.

2 © DM

Wie verdient het minste en het meeste in uw ziekenhuis? Ontdek hoeveel een arts in uw ziekenhuis verdient.

Een UZ is niet hetzelfde als een AZ? Wat is een ereloon precies? Duizelig van alle termen? Laat ons helpen met het abc van de dokterslonen.

Reageren? Mail naar dokterslonen@demorgen.be
            

De plastisch chirurg had haar tijdens de consultaties verzekerd dat ze in een tweepersoonskamer mocht blijven. “Hij scande mijn kaart van de verzekering, toonde me snel zijn computerscherm en zei dat de verzekering mijn operatie had goedgekeurd.”

“Toen ik in maart aankwam in het ziekenhuis, wist het onthaal van niets. De receptioniste belde even naar de chirurg en stuurde me naar de dienst plastische chirurgie.

nieuws

cult

zine