Politie

Agent levensgevaarlijk gewond nadat hij geraakt wordt door kogel tijdens oefening

1 Foto ter illustratie. © Benoit De Freine

Een politieman is vrijdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietincident tijdens een oefening van de speciale eenheden van de federale politie op het domein Goetsenhoven in Tienen. Dat meldt de federale politie in een persbericht. Het Comité P onderzoekt het incident.

De oefening maakte deel uit van de opleiding voor politiemensen van de speciale eenheden. "Er wordt evenwel tijdens oefeningen niet met scherp op elkaar geschoten; het was dus nooit de bedoeling dat bij die bewuste oefening met scherp zou geschoten worden", klinkt het in het persbericht.

Toch werd de politieman werd geraakt door een kogel. "Ondertussen is het levensgevaar geweken maar de collega is zwaar gekwetst", aldus de federale politie.

De oefening moet de politiemensen van de speciale eenheden voorbereiden op delicate en gevaarlijke tussenkomsten. "De leden van de speciale eenheden volgen een strikt programma waarbij realistische situaties moeten worden nagebootst. Daarbij maken zij, in erkende en daartoe uitgeruste gebouwen en terreinen, gebruik van de wapens en munitie die voorzien zijn om bij echte situaties te gebruiken", luidt het.

Het Comité P voert een onderzoek naar de juiste omstandigheden van het ongeluk. De federale politie laat weten dat de collega's van de man zwaar onder de indruk zijn en psychologische ondersteuning krijgen. "Alle collega's en in het bijzonder de leden van de speciale eenheden zijn in gedachten bij de zwaar gekwetste collega en zijn familie."

Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon laat via Twitter weten dat zijn gedachten bij het slachtoffer en diens familie zijn. "Alle steun aan de politieman van de speciale eenheden van de federale politie die bij een oefening zwaargewond raakte. Onze gedachten zijn bij hem, maar ook bij zijn familie. Deze jongeman zet zich elke dag in voor de samenleving, en we kunnen daarvoor niet genoeg appreciatie opbrengen", aldus Jambon. 

nieuws

cult

zine