Dossier Terreurdreiging in België

Agent die met terroristen in contact zou gestaan hebben, blijft in de cel

- Bewerkt door: HA - Bron: Belga
1 De agent stond mogelijk in contact met Yassine Atar (foto), de broer van Oussama Atar, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Brussel en Brussels Airport. © Screenshot YouTube

Mohammed S., de agent die opgepakt werd omdat hij met terroristen in contact zou gestaan hebben, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. Zijn advocaat, meester Romain Delcoigne, had om de vrijlating van de man gevraagd, maar daar is de raadkamer dus niet op ingegaan.

Mohammed S. werkte als dispatcher bij de politiezone Brussel-Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node). Zo wist hij onder meer waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Het Brusselse gerecht en het Comité P, dat de politie controleert, voerden echter al wekenlang onderzoek naar de man omdat vermoed werd dat hij via de berichtendienst WhatsApp verdachten geheime informatie doorspeelde aan terreurverdachten.

Verschillende media meldden dat de man in contact gestaan zou hebben met Yassine Atar, de broer van Oussama Atar die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. De broers Atar zijn ook neven van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen in Maalbeek en Zaventem.

Het contact zou dateren van voor de aanslagen. De inhoud van de berichten is niet bekend, maar was wel voldoende voor de onderzoeksrechter om hem aan te houden op verdenking van passieve corruptie en schending van het beroepsgeheim. 

Dossier Terreurdreiging in België
Dossier Terreurdreiging in België

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine