Deurne

Aangevallen peuter blijvend blind aan één oog

- Redactie - Bron: Het Laatste Nieuws
1 Een politiewagen staat voor de winkel in Deurne waar de feiten zich afgespeeld hebben. "Als de dader opnieuw geïnterneerd wordt, zal er geen proces komen." © kos

Het 18 maanden oude meisje dat het slachtoffer werd van een drieste steekpartij met een schroevendraaier in een Delhaize in Deurne, zal blind blijven aan één oogje. "Het verdict van de artsen valt mijn cliënten erg zwaar", zegt Stijn Jans, de advocaat van de ouders vandaag in Het Laatste Nieuws. Dader Jean K. (52) verschijnt maandag voor de raadkamer.

De moeder was maandagnamiddag boodschappen aan het doen toen de dader haar dochtertje in haar oog stak met een schroevendraaier. IJzig kalm wandelde hij daarna weg. Een dag later kon de vijftiger, die in de buurt woont, gearresteerd worden.

Het jonge meisje werd zwaargewond naar het UZA in Edegem gevoerd. De voorbije dagen werden er heel wat onderzoeken uitgevoerd. "Donderdagnamiddag is duidelijk geworden dat het oogje van Sterre verloren is. Ze zal aan dat oog blind blijven voor het leven", zegt advocaat Stijn Jans.

Burgerlijke partij

"Uiteraard gaan de ouders zich burgerlijke partij stellen", gaat meester Jans verder. "Ze willen dat dit verder onderzocht wordt en ze willen het onderzoek ook op de voet kunnen volgen. Hoe kan het dat een man die geïnterneerd was en onder begeleiding staat, zulke gruwelijke feiten kan plegen? Ze stellen mij daar heel veel vragen over."

De dader verschijnt maandag voor de raadkamer in Antwerpen. Die moet beslissen of de hechtenis van de vijftiger met een maand wordt verlengd. Op dit moment zijn de feiten gekwalificeerd als opzettelijke slagen en verwondingen met enkele verzwarende omstandigheden, maar niet als moordpoging, zoals het parket had gevorderd.

De raadkamer in Antwerpen heeft de man zes jaar geleden geïnterneerd, nadat hij in de zomer van 2007 een oudere vrouw had aangevallen. Het Antwerpse gerecht zal nu een nieuw psychiatrisch onderzoek bevelen. "Dat resultaat zal belangrijk zijn. Als de man opnieuw geïnterneerd wordt, zal er geen proces komen", besluit meester Jans.

nieuws

cult