binnenland

800 reizigers ondervinden vertraging door defecte trein

1 © BELGA

Het treinverkeer tussen Gent en Brugge ondervindt hinder door een defecte goederentrein tussen Maria-Aalter en Beernem. De vertragingen kunnen oplopen tot ongeveer 30 minuten. Dat is vernomen bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Volgens de NMBS stonden er zes passagierstreinen een uur vast. Achthonderd reizigers waren bij de vertragingen betrokken.

Rond 20.30 uur stelde de bestuurder van de goederentrein een technisch defect vast, vermoedelijk een probleem met de rem, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Hij stapte uit en ging na of hij het probleem manueel kon oplossen, waardoor het treinverkeer er in beide richtingen, op de twee sporen, onderbroken moest worden. Dat lukte niet en rond 21.15 uur verklaarde hij de trein in nood. Sindsdien is er opnieuw treinverkeer over één spoor mogelijk.

Lokaal worden in de mate van het mogelijke treinen omgeleid. Ter hoogte van de defecte goederentrein moet alternerend over het ene beschikbare spoor gereden worden. Een hulplocomotief is onderweg om de defecte goederentrein weg te halen, aldus nog Petit.

Tussen Brugge en Gent bedragen de vertragingen ongeveer 30 minuten. Petit verwacht dat de hinder in beide richtingen zal aanhouden tot het einde van de dienstregeling, maar morgenvroeg zal er geen impact meer zijn op het treinverkeer.

nieuws

cult

zine