binnenland

8,5 kilo hasjiesj in beslag genomen bij huiszoekingen in Deurne en Mol

1 © Politie Antwerpen

Bij twee simultane huiszoekingen in Deurne en in Mol zijn afgelopen donderdag drie personen opgepakt in een drugsonderzoek. Er werd in totaal 8,5 kilo hasjiesj in beslag genomen, zo meldt de lokale politie van Antwerpen.

De verdachten waren een tijd geleden al in beeld gekomen in de marge van een ander drugsdossier. Ze worden ervan verdacht dat ze instonden voor de levering van hasjiesj, en dat op aanzienlijk grote schaal. Ze gingen heel voorzichtig te werk, waardoor het voor de speurders moeilijk was om een goed beeld te krijgen van hun activiteiten.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verdachten oorspronkelijk afkomstig waren uit Nederland. Door de goede samenwerking met de Nederlandse politie en justitie kwamen er volgens de politie belangrijke elementen aan het licht die leidden naar de arrestaties van afgelopen donderdag.

De politie viel toen binnen in een pand in Deurne en overmeesterde daar een verdachte, die eerst nog vlug een plastic zak naar buiten had gegooid. In de zak stak twee kilo hasjiesj. De speurders vielen tegelijkertijd ook binnen in een woning in Mol. Daar werd 6,5 kilogram hasjiesj aangetroffen en werden twee personen opgepakt. De politie nam er ook geld en een wagen in beslag. De verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om drie mannen van 27, 29 en 39 jaar. 

nieuws

cult