Onderzoek

7 op 10 Vlamingen vinden wifi even belangrijk als water

2 Archiefbeeld ter illustratie. © Thinkstock
2 Man working on his laptop computer with blank screen. © Thinkstock

Draadloos internet is levensnoodzakelijk als water, vindt 70 procent van alle Vlamingen. Dat blijkt uit een iVOX-rondvraag bij duizend gezinnen in opdracht van Telenet.

De mogelijkheden voor draadloos internet zijn in de loop van de jaren geweldig toegenomen. Bijna de helft wil via internet de verwarming thuis kunnen in- of uitschakelen van een afstand. Veertig procent wil op het werk kunnen checken of er thuis nog een licht brandt, en één op de tien wil het ontwaken aangenamer maken door vanuit bed koffie te zetten.

We surfen ook allang niet meer enkel via een desktop op ons bureau. Multitasken is niet enkel voor vrouwen weggelegd: liefst 87 procent van alle Vlamingen gebruikt het internet in de zetel terwijl hij of zij tv kijkt. Tijdens het koken verkent zes op de tien het wereldwijde web, ruim de helft doet het ook nog voor het slapengaan - in bed of op de toiletpot. Opmerkelijk is ook dat 22 procent zijn smartphone in bad gebruikt, hoewel dat allesbehalve veilig is. Maar de drang naar het mobieltje is o zo groot.

Onvermijdelijk volgen er dus ook frustraties. Eén op de drie zegt zich te ergeren als de wifi-verbinding uitvalt of ergens in huis niet werkt.

nieuws

cult

zine