Onderwijs

5 vragen die u altijd wilde stellen aan een leerkracht Nederlands: "Ja, wij hebben veel vakantie, maar wij moeten wel keihard werken"

De Morgen stelt tien (school)dagen lang vijf vragen aan tien leerkrachten. Vandaag: Laura Buelinckx, leerkracht Nederlands aan het Atheneum van Vilvoorde. "Ik heb ooit eens een huilbui gekregen in de klas."

Wat weet u nog van de lessen Nederlands? Doe hier mee aan onze test!

Net als elke leerkracht Nederlands, heeft Laura Buelinckx een hekel aan dt-fouten. "Zeker kemels als 'ik vindt' met -dt of 'het betekend' met een -d. Ik kom dat vrij vaak tegen." Ze vindt het belangrijk om daar toch nog steeds de aandacht op te vestigen.

Over het cliché dat leerkrachten weinig werken, wil Buelinckx ook iets kwijt. "We hebben veel vakantie, dat geef ik grif toe. Dat neemt echter niet weg dat wij keihard moeten werken als wij goed les willen geven. Na onze lesuren zijn wij nog met heel veel andere dingen bezig."

1 Laura Buelinckx, leerkracht Nederlands. © rv
Dossier 5 vragen aan een leerkracht
Dossier 5 vragen aan een leerkracht

Tien (school)dagen lang bevraagt De Morgen tien leerkrachten. Zij krijgen vijf vragen en spreken vol passie over hun beroep, hun hoogte- en dieptepunten en hun vak.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine