Restaurant

25 resto's met een stedelijke vibe

17 M-eet M-eat in Mechelen. © unknown

Zalig, op restaurant gaan. Natuurlijk wil je in de eerste plaats dat er wat lekkers op je bord belandt, maar de sfeer is minstens zo belangrijk. Daarom selecteert DM.city een reeks restaurants waar je voelt dat de stad leeft. DM.city wijst je feilloos de weg naar de lekkerste adressen in Antwerpen, Brussel, Leuven en Gent, maar doet er voor de gelegenheid zes extra steden bovenop. Volg deze en vele andere stedelijke ontdekkingen op de voet via de vier DM.city-facebookprofielen: Brussel, Antwerpen, Leuven en Gent.

KORTRIJK

Same Same but different
Act like a local en zeg gewoon 'de Same Same'. Hier kom je voor heerlijk authentiek Thais eten, hoe spicy het wordt bepaal je helemaal zelf. Gezellig druk in een hip interieur.

Doorniksesteenweg 105, Kortrijk

Funky Food
In een designstad als Kortrijk zijn de verwachtingen hoog gespannen als het op inrichting aankomt. Bij Funky Food  zit het interieur goed en je krijgt er een originele fusionkeuken bovenop. Laat alle uithoeken van de wereld samenkomen op je bord en geniet nadien rustig na in de degustatieruimte. 

Stationsstraat 9a, Kortrijk

17 © unknown

BRUGGE

Books & Brunch
Zelfs het ergste ochtend­humeur is niet bestand tegen de ongekunstelde charme van ontbijtplekje Books & Brunch. Je genereert er energie voor de dag met gezonde boterhammen, croques, quiches en salades die veelal bereid zijn met lokale producten. Books & Brunch combineert zijn organische keuken met een gezellig tweedehands boekenwinkeltje waar je materiaal kan kopen en verkopen of gewoon aan tafel mag doorbladeren.

Garenmarkt 30, Brugge

17 © unknown


Sanseveria

De batterijen opladen doe je in Bagelsalon Sanseveria. In deze hippe plek draagt ieder broodje zijn eigen naam. Op het aanbod bemerken we de Leon, met zalm, ei, roomkaas en dille, maar ook zoete verschijningen als de Oscar (speculaaspasta en appel) of Anna (confituur, roomkaas en aardbeien). Ook quiches, salades en gebak.

Predikherenstraat 11, Brugge

17 © unknown


Stoepa

Tussen de toeristenvallen op de Grote Markt vind je in Brugge een waaier aan waardige alternatieven. Zo'n oerdegelijk, pretentieloos plekje is de Stoepa. Dit gezellige eetcafé serveert gerechten van over de hele wereld, van garnaalkroketten en spaghetti tot Aziatische stoofpotjes. Probeer maar eens de curry met hert of wok met gemarineerd everzwijn.

Oostmeers 124, Brugge

SINT-NIKLAAS

Merlot
In een stijlvol decor geniet je hier van een smaakvolle Franse keuken, terwijl je je glas laat vullen met  een voortreffelijke Franse wijn. Maar ook wie de keel liever smeert met thee of koffie is welkom en om het feest compleet te maken, bakt chef Bart iedere namiddag pannenkoeken.

Regentiestraat 4, Sint-Niklaas

17 © unknown


La Luna Rossa

Wie het liever nog wat zuidelijker zoekt, boekt een tafel in het Italiaans/Sardijnse La Luna Rossa. Hier katapulteren Giovanni Castigliego en Raffaele Carboni je naar zonnigere oorden met delicatessen als zeevruchten, worst en zwarte olijven uit hun geboortestreek Sardinië. Kwaliteitsproducten vormen de basis van hun eenvoudige, maar pure keuken terwijl specialiteiten als ossobucco of carpaccio met truffel hoogtepunten verzekeren.

Nieuwstraat 6, Sint-Niklaas

17 © unknown


Kantine

Een jonge, swingende taverne die ook nog eens mooi gelegen is, aan een pittoresk pleintje met een monument van een gouden engel. Hun broodjes met brie en honing worden warm aanbevolen en bovendien zijn de cappuccino's er goed. Hier geen melkschuim met een dot slagroom voor je neus, maar the real deal.

Regentieplein 1, Sint-Niklaas, 03/776.06.09

AALST

Het Verschil
In een gewezen fietskaderfabriekje huist een restaurant voor fijnproevers die toch een beetje op hun centen moeten letten. Of ook: Het Verschil brengt lekker eten voor eerlijke prijzen. Drijvende krachten zijn chef-kok Peter Maertens en zijn vrouw Helen Stevens. Voor een lunch betaal je 21 euro en het vrijdagavondsurprisemenu kost 19,50 euro. Nog niet spotgoedkoop dus, maar hier werkt dan ook een ploeg die getraind werd in sterrenrestaurants.

Gentsestraat 70, Aalst

17 © unknown


L'Etapa

Sinds april 2013 brengen Luk en Lindsay een smakelijk stuk Spanje, een puntje Italië en vooral veel sfeer naar Aalst. L'Etapa is geen café en ook geen restaurant, maar je kunt er wel bijzonder lekker eten en drinken. Tapas met chorizo, cana de lomo, ibericoham, heerlijke wijnen, cava en het echte paradepaardje is misschien nog wel de San Miguel van het vat. In het retro interieur zie je ook opvallend veel wielertruitjes en renners. Dat heeft alles te maken met het wielerverleden van Luk.

Louis D'Haeseleerstraat 13, Aalst

17 © unknown


Naxos

Als je denkt dat Griekse restaurants overal hetzelfde klaarmaken, dan ben je nog nooit bij Naxos geweest. De flamboyante eigenaar is een telg van het eiland Naxos en hij blijft ook trouw aan zijn eilandkeuken. In één woord: heerlijk.

Naxos, De Ridderstraat 7, Aalst

GENT

Martino
Een goede graadmeter voor echte stedelijke vibe zijn de openingsuren van een zaak.  Op dat vlak scoort de Martino al jaren. Tot 1 uur 's nachts kan je hier terecht voor supergoeie steak of een rasechte americain met frieten. Het interieur werd vernieuwd, maar de foto's bewijzen dat de geschiedenis hier van de muren druipt.

17 © Johan Martens


Villa Bardon

Erg groot is het hier niet, maar deze zaak moet het hebben van z'n gezelligheid. Stap binnen en geniet van het lekkerste van de Mediterrane keuken op je bord. De sfeer is los, de bediening allerhartelijkst.

17 © Johan Martens


Naturell

Dat je met groenten hoogstaande dingen kan doen bewijst Lieven Lootens van 't Aards Paradijs ook in zijn tweede zaak in Gent. Laat je helemaal inpakken door fantastische ontdekkingen uit de moestuin waar je het bestaan misschien niet eens van vermoedde. Dankzij de warme, natuurlijke materialen weet je meteen dat de sfeer hier heerlijk ontspannen is.

17 © Johan Martens

HASSELT

Pocomatto
Deze pastazaak blinkt uit in no-nonsensementaliteit en schappelijke prijzen. Het Spaans-Italiaanse koppel dat de zaak uitbaat, zorgt voor heel wat animo. Als je in de stad gaat shoppen, moet je zeker hier eens komen eten. Reserveer wel op voorhand want de zaak zit vaak nokvol.

Dorpsstraat 42, Hasselt

Botanique
Wie wil weten wat hot and happening is in Hasselt, moet op de Zuivelmarkt zijn. Niet verwonderlijk dus dat hier een concept opduikt dat meesurft op de trend van hamburgers. Maar ook wie het liever gezond houdt, komt aan z'n trekken met een mooi gamma aan slaatjes. 

Zuivelmarkt 11/2, Hasselt

LEUVEN

Officina Clandestina
'Ene mé hesp of ene mé kees' kan smaken. Maar nét iets minder nadat je ooit een van de biobroodjes van Pino Caprioli hebt geproefd in Officina Clandestina. Een voormalige drukkerij werd volgestopt met stoelen en tafels uit de kringwinkel, expo's en Italiaanse producten. Lunch, een dagschotel of een viergangenmenu, hier kan het allemaal. 

Sint-Antoniusberg 6, Leuven

17 © unknown


Bistro Lust

Een keitoffe plek met een leuk binnenterras, en zo'n lekker eten. Maar het leukste is nog dat je het echt moet weten liggen. Je kunt er Leuvenaars mee naartoe nemen, en hen het gevoel geven dat ze écht iets ontdekt hebben. Daardoor is het geen doordeweeks toeristenrestaurant, maar iets voor de locals, in een netjes verstopt straatje langs de Dijle.'

Wieringstraat 14, Leuven

BRUSSEL

Nonbe Daigaku
Chef-kok Suetsugu Yosuke - sushimaster met 30 jaar ervaring op de teller  - slaagt erin om het echte Japan naar Brussel te transporteren. Hij versnijdt kraakverse vis van topkwaliteit tot exquise sushi en sa­shimi, maar weet ook notoire foodies te verrassen met uitgekiende combinaties van bizarre ingrediënten zoals zee-egel of de ingewanden van inktvis. Goedkoop is het niet, maar je krijgt het echte werk op je bord. Dat vinden wij niet alleen, ook de Japanse gemeenschap in Brussel komt hier graag over de vloer, reserveren is dus aangewezen. 

A. Buyllaan 31, Elsene, 02/649.21.49

17 © unknown


La Casa Creole

De Creoolse keuken is niet meteen de meest bekende en dat is jammer. De smeltkroes van culturen die eigen is aan het Caribische volk, vind je ook terug in de keuken. Het resultaat zijn verrassende smaakcombinaties waarbij vis en vlees probleemloos samen in de pan belanden en een rijk palet aan kruiden met invloeden van overal. Voeg daarbij een warmbloedige ontvangst door de vrouw des huizes en je krijgt een uniek adres voor culinaire avonturiers. 

Lesbroussartstraat 107, Elsene, 02/644.63.61

MECHELEN

Il Cardinale
Thank god for burgers, en zeker voor die van Il Cardinale. Recht tegenover het aartsbisschoppelijk paleis - en onder het wakende oog van enkele vroom kijkende mariabeeldjes - serveert het eerste gourmetburgerrestaurant van Mechelen de heerlijkste hamburgers.  Een 'The Godfather', 'Holy Guacamole', 'Noah and the Fish' of 'You Must Be Nuts', het ligt er maar aan of jij rund, kip, vis of noten verkiest. Amen.

Wollemarkt 22-24, Mechelen

17 © unknown


M-eet M-eat

Pure smaken en verse ingrediënten, daar draait het om in de meatery op het stationsplein. Het pronkstuk is de Josper, een state-of-the-art grilloven die elk stukje vlees een geweldige smaak geeft. Wagyu, wit-blauw, black angus of voor de afwisseling toch liever een babykreeftje of zalmfilet? You name it, M-eet M-eat serveert het.

Koning Albertplein 8, Mechelen

17 © unknown


L'artista

De drie jonge Italiaanse chefs van dit stemmige restaurant koken met passie en dat proef je. De authentieke Italiaanse keuken naar Mechelen brengen, dát is hun doel. Daarvoor maken ze hun pasta zelf, kneden ze elke dag vers pizzadeeg en werken ze in hun open keuken enkel met de beste ingrediënten. Leuk detail: in het hele restaurant zie je kunstwerken van jong creatief talent.

Begijnenstraat 5, Mechelen

ANTWERPEN

Te Kook
Een strak zwart-wit interieur met in het midden een opvallend geel meubel waaraan je kan tafelen op een van de barkrukken. Als je hier over de drempel stapt, weet je dat je een ervaring te wachten staat waarbij je de feel van 't Stad vanop de eerste rij beleeft. Johan Segers  bestiert de keuken, de exquise gerechten mag je delen met je tafelgenoten.

17 © Maite Thijssen


Zao Wang

Sushi gemaakt volgens de regels van de kunst, mooi gerold, kraakvers en afgewerkt met smakelijke details, daarvoor kan je hier terecht. Voeg daar nog de fijne sfeer aan toe en de heerlijke vibe van 't Zuid en je wordt als vanzelf zen.

17 © Maite Thijssen

nieuws

zine