Nationale Staking

24 uur lang geen luchtverkeer in Belgisch luchtruim wegens staking

1 © BELGA

Door de staking van morgen zal vanaf vanavond vanaf 22 uur gedurende 24 uur geen luchtverkeer mogelijk zijn in het Belgische luchtruim. Dat zegt luchtverkeersleider Skeyes. Geen enkel vliegtuig zal dus mogen opstijgen of landen in een van de Belgische luchthavens.

Omdat Skeyes, het vroegere Belgocontrol, geen zicht heeft op het aantal stakende werknemers naar aanleiding van de nationale staking van morgen en niet gegarandeerd kan worden dat alle cruciale posten voldoende bezet zullen zijn tijdens de staking, is beslist helemaal geen luchtverkeer meer toe te laten.

“Ondanks alle inspanningen van de directie, hebben wij op dit moment, zes uur voor het begin van de nationale staking, niet voldoende zicht op de personeelsbezetting morgen”, zegt de luchtverkeersleider in een mededeling.

“Het management neemt zijn verantwoordelijkheid om de veiligheid van het luchtverkeer te garanderen”, zo klinkt het.

Maandagavond had de directie nog gehoopt om genoeg werkende luchtverkeersleiders te hebben om het luchtruim tijdens de 24 urenstaking op halve capaciteit te kunnen laten draaien, maar daar moet ze nu dus op terugkomen.

De staking zal zich op verschillende vlakken laten voelen. Hier houden we u op de hoogte van de belangrijkste hinder.

Dossier Staking 13 februari 2019
Dossier Staking 13 februari 2019

Alles over de nationale staking van 13 februari 2019.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine