Landbouw

"Op Belgische quinoa zitten geen pesticiden"

Lokale landbouwers pikken graag graantje mee van boomende superfood

Neemt quinoa binnenkort de plaats in van rijst en pasta? De korrel uit de Andes is door zijn gezonde imago aan het boomen. En nu steeds meer mensen eraan verknocht geraken, springen ook Belgische boeren op de kar. 

“Proevertje?” Bénédicte Versele reikt ons een klein potje aan. Daarin de vier gewassen die op de biologische boerderij in Zulte geteeld worden: rogge, spelt en quinoa. Met een scheut sojamelk erbij vormt dit een uiterst voedzaam ontbijt. “In 2015 waren we een van de eersten die met quinoa begonnen”, vertelt haar echtgenoot Marc Verhofstede. Sindsdien heeft het koppel de vraag naar, maar vooral de interesse in quinoa zien groeien. 

“Momenteel geven we kookworkshops aan particulieren of aan verenigingen over welke gerechten je met quinoa kunt bereiden”, gaat Verhofstede verder.

nieuws

zine