Samusocial

"Ik zag haar twee keer. Ze zat telkens champagne te drinken"

Dochter Onkelinx een van de vele PS-familieleden die werk kregen bij Samusocial

De PS bepaalde niet alleen de raad van bestuur van Samusocial, maar ze stelde ook mensen te werk in de vzw. Van de broer van Yvan Mayeur tot de dochter van Laurette Onkelinx. "Het moest één grote familie zijn. Dat zei Mayeur letterlijk."

1 Een honderdtal Brusselaars houden een sit-in voor het Brusselse stadhuis, dat nog op zijn grondvesten davert vanwege het Samusocial-schandaal. Met boodschappen als ‘Shame’ en ‘Honte’ (schaamte, ADB) verzetten ze zich tegen de riante zitpenningen die werden uitgedeeld bij de daklozen-vzw. © Tim Dirven

Het parket van Brussel voerde gisterenochtend huiszoekingen uit bij het Brusselse OCMW. Volgens onze informatie vond ook een huiszoeking plaats bij vzw Samusocial.

Het is vermoedelijk een onderzoek naar hoe de raad van bestuur van Samusocial vergoedingen opstreek voor vergaderingen die vermoedelijk niet plaatsvonden.

Het nieuws leidde tot het ontslag van zowel OCMW-voorzitster Pascale Peraïta (PS) als van burgemeester Yvan Mayeur (PS). Ook de raad van bestuur van Samusocial werd ontbonden.

Nu blijkt dat verschillende PS-politici hun familieleden een postje gaven in de organisatie.

cult

zine