Perspectief 2025

"Ik wil later mee kunnen beslissen over budgetten"

Silke Bollen, studente met een plan

2 © Thomas Sweertvaegher

Afgestudeerd met grote onderscheiding, bezig aan een extra jaartje Vlerick en razend ambitieus: dan wenkt binnenkort de blitzcarrière, toch? Niet zo bij Silke Bollen (23): "Nog eens vier jaar studeren, dat lijkt me de investering zeker waard."

Het mailtje met haar uitgebreide cv rolde op 12 december om 0.14 uur onze mailbox binnen. "Sorry voor mijn late reactie. Vroeger lukte echt niet. Het was een nogal hectische week." Enkele dagen later treffen we Silke (23) in levenden lijve op de Leuvense campus van de Vlerick Business School, waar ze een uurtje vrij kan maken voor een interview. Vrolijke en vlotte meid, geen spoor van kapsones, maar met een maturiteit en ambitie die je veeleer van een late dertiger verwacht.

Halfweg het gesprek zal ze toegeven dat die hectische weken eerder regel dan uitzondering zijn. En dat ze enkele weken daarvoor een vriendin wandelen had gestuurd die haar rond halfelf 's avonds had gevraagd of ze toevallig in Leuven was, en of ze geen zin had om samen iets te gaan drinken? Silke wilde wel, maar kon niet: ze zat nog op Vlerick, waar ze sinds oktober een master na master management volgt.

"De voorbije weken was het echt wel zot: nagenoeg elke avond tot 22u of langer aan het werk, best zwaar dus. Het verloopt gelukkig wel min of meer in golven; er zijn dus ook dagen dat ik 's avonds gewoon rond 19u thuis ben en dan nog even de laptop openklap. Anderzijds: die weken dat het superdruk is, leef je ook in een speciale drive: je werkt keihard, maar ergens is dat ook wel leuk. Niet dat ik later constant op dat ritme zou willen leven: ik wil ooit een gezin en dan is dat tempo onmogelijk vol te houden, maar mijn vriend heeft zelf ook Vlerick gedaan en is net zo ambitieus; hij begrijpt dat dus wel.

"Met mijn karakter en ambitie zou het anders bijzonder lastig zijn om met iemand samen te blijven, daar moet ik niet flauw over doen. Sommige vriendinnen heb ik bijvoorbeeld al weken of maanden niet meer gezien, maar dat is de keuze die ik heb gemaakt. Ik heb niets aan mijn week. In de kerstvakantie staat mijn agenda bomvol met afspraken met vriendinnen. Voorlopig kunnen ze zich daar nog bij neerleggen, duimen maar dat dit zo blijft."

nieuws