Prostitutie

"Hoerenlopers zijn opvallend normale mensen"

- Door: Ellen Provoost - Bron: Het Nieuwsblad
1 © ANP

83 klanten waren bereid om te spreken over de redenen waarom ze naar de hoerenbuurten in Gent, Antwerpen of Brussel gingen voor een masterproef aan de universiteit van Gent. Studente criminologie Kim Karamanlis (22) vertelt vandaag in Het Nieuwsblad dat ze erg verrast was door hun antwoorden: "Veel van die mannen hebben een relatie en schamen zich voor het feit dat ze betalen voor seks."

De studente trok voor haar masterproef aan de Gentse afdeling Criminologie naar de hoerenbuurten in drie Belgische steden: Antwerpen, Gent of Brussel. Ze wilde de beweegredenen van klanten onderzoeken en in kaart brengen.

Karamanlis: "Ik was erg verrast door de grote bereidheid van de mannen om over hun seksleven te praten. 83 mannen beantwoorden mijn vragen, 6 mannen werkten mee aan een diepte-interview. Vaak hebben ze een vaste partner waar ze van houden, maar zijn ze om de een of andere reden ontevreden over de seks binnen hun relatie. Met een bezoek aan een prostituee willigen ze hun seksuele behoeften in."

"Vrijgezellen zien het vaak als een vorm van 'makkelijke seks'. De mannen praten er ook niet graag over met hun vrienden, ze houden hun bezoekjes liever geheim", zegt Karamanlis nog.

cult

zine