Dierenleed

"Een vrouw kussen die kaas of vlees eet, is hetzelfde als een relatie hebben met een racistische vrouw"

In gesprek met drie dierenactivisten: Ann De Greef (GAIA), Benoit Van den Broeck (Animal Rights) en Benjamin Loison (Bite Back)

Tot voor kort was dierenactivisme een bezigheidstherapie voor geitenwollensokkendragers die de broodwinning en het vertier van het volk bedreigden. Vandaag liggen de kaarten anders. Dierenwelzijn staat op de politieke agenda en het dierenactivisme breidt steeds verder uit. Naast good old GAIA laten ook Animal Rights en Bite Back zich in Vlaanderen gelden als stem van de stemlozen.

Een snikhete vrijdag in augustus. Drie dierenactivisten zoeken verkoeling aan een tafeltje in de Gentse Vooruit. De buitentemperaturen stemmen hen allerminst vrolijk. Ann De Greef: "Wij zitten gezellig in de airco, maar daarnet reed ik op de snelweg een varkenstransport voorbij. Als ik die dieren opeengepakt zie zitten in de hitte, is mijn dag om zeep." 

Benjamin Loison: "In het Eén-journaal vertelde men dat de acteurs van ‘Thuis’ het te warm hebben omdat ze de winterscènes met dikke jassen aan het opnemen zijn.

nieuws

cult

zine