Donald Trump

"Boerentoren wordt Trump Tower": Antwerpse studenten oogsten ophef met dit project

"Wat vinden Antwerpenaren ervan dat wij hun Boerentoren vervangen door een gouden Trump Tower om politieke vluchtelingen uit Amerika op te vangen?" De reacties op de Meir waren zeer gevarieerd en dat was ook de bedoeling van de bedenkers.

2 © Linn Verbruggen

Linn Verbruggen, Nikky Van de Poel en Britt Schaefer, drie studenten ontwerpwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, hebben gisteren voor heel wat ophef gezorgd bij de passanten. "Momenteel loopt er een projectweek op onze faculteit. Twee gastdocenten uit Oostenrijk hebben ons opgedragen om een interventie op straat te doen die politiek en sociaal geïnspireerd is", zeggen de studenten. "En bovendien moest ze in het oog springen. We dachten onmiddellijk aan Donald Trump en het vluchtelingenprobleem."

Het werfbord dat de studenten hebben opgehangen aan het begin van de Meir, oogt heel realistisch. Er wordt op aangekondigd dat er 4.800 appartementen komen in de Boerentoren waar KBC gehuisvest is. Politieke vluchtelingen die het niet eens zijn met Trump kunnen hier komen wonen. Zij krijgen bovendien gratis voorzieningen aangeboden. Zo komt er onder meer een daghospitaal 'Obama Cares' en een zelfverdedigingscentrum voor vrouwen 'Grabbing Back' genaamd.

Linn Verbruggen: "Wij hebben ook een educatiecentrum voorzien, 'Vote your future', waar geleerd wordt hoe je in de toekomst correct kunt stemmen."

Om gesprekken aan te knopen met de voorbijgangers, delen de studenten flyers uit. "Sommigen vertellen ons dat wie moet vluchten voor Trump welkom is. Anderen werpen meteen onze flyer op de grond. Ze zeiden dat ze niet willen dat Antwerpen gelinkt wordt met Trump."

2 © Linn Verbruggen