Dinsdag 28/03/2023

OverzichtKerstmis

Weet u al wat u gaat eten met kerst? Dit zijn enkele van onze favoriete recepten

null Beeld Hannes Vandenbroucke
Beeld Hannes Vandenbroucke

Kerstmis komt er met rasse schreden aan, en dus duikt ook de vraag op: wat gaan we eten? Gaat u voor de traditionele kalkoen of kiest u voor een volledig nieuw recept, misschien wel vegetarisch? Of wil u liever op restaurant? We geven u alvast wat inspiratie.

Redactie

1. Wat eten we met kerst? Geen kalkoen maar kool!

Hebt u het ook wat gehad met het traditionele kerstmenu? Gooit u het dit jaar graag eens over een andere boeg? Tover dan noten, gedroogd eekhoorntjesbrood en kool om tot uw pièce de résistance!

null Beeld Heikki Verdurme
Beeld Heikki Verdurme

2. Het kerstmenu van een sterrenchef

Wie niet bang is van een paar uur zwoegen in de keuken, kan met kerst zwaar uitpakken. Sterrenchef Benoit Dewitte blijft weg van de fondue en gourmet en levert het recept voor een geslaagd feest. “Ik wilde de typische kerstklassiekers eens op een andere manier bekijken.”

3. Vier topchefs verklappen hun favoriete familierecept

Geen beter troostvoer dan een gerecht dat al generaties meegaat, gekruid met zoete emoties en mooie herinneringen. Vier topchefs delen hun lekkerste familiegeheim.

null Beeld Hannes Vandenbroucke
Beeld Hannes Vandenbroucke

4. Hobbykoks in feestmodus: drie gerechten om mee te scoren

Is het straks uw beurt om te koken met kerst of oud en nieuw? Het wordt een makkie met deze tips en recepten van drie bevlogen amateurs.

5. Van pittige shakshuka tot crispy bloemkoolbites: 25 smakelijke vegetarische recepten

Waarom met Kerstmis niet eens voor een vegetarisch menu gaan? De kans is immers reëel dat minstens een deel van uw gezelschap vegetariër is. We bundelden 25 lekkere recepten zonder vlees of vis. Sommige zijn in een handomdraai klaar, aan andere heb je wat meer tijd in de keuken nodig.

6. Dit zijn de favoriete veggie recepten van De Morgen-lezers: ‘We maken dit nu wekelijks’

We vroegen de lezers van De Morgen een tijd geleden naar hun favoriete vegetarische recepten. We kunnen u vertellen: sommige zijn echt fingerlicking good.‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’

null Beeld Hannes Vandenbroucke
Beeld Hannes Vandenbroucke

7. Hetzelfde en toch gans anders: gratis receptentips voor Faux Gras

Foie gras willen vervangen door Faux Gras is één ding, er verbluffende en verrassende gerechten mee op tafel toveren, is nog iets helemaal anders. Dat beseffen ze ook bij GAIA en dus lieten ze een receptenboekje maken met de toepasselijke titel: ‘Hetzelfde en toch gans anders’.

8. Zo ziet het kerstmenu van 2040 er misschien uit

Plant u graag (ruim) op voorhand? Dan kan u misschien al eens beginnen nadenken over het menu voor Kerstmis in 2040. Tomate crevette op basis van vegetarisch gehakt en wasmotrups bijvoorbeeld.

9. Duurzaam smaakt beter: in deze 50 Vlaamse en Brusselse restaurants is het lekker én ecologisch tafelen

Misschien heeft u geen zin om zelf te koken, maar wil u liever op restaurant met kerst? Ook dan zijn er een heleboel goede adresjes. Meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie. De Morgen zocht en vond 50 restaurants die erin uitblinken. Eén besluit: duurzaam smaakt beter.

null Beeld RV
Beeld RV

10. Geen zin om te koken tijdens de feestdagen? Hier haal je de lekkerste menu’s in huis

De chefs hebben dit jaar bakken ervaring opgedaan met takeaway. Die kunnen ze nu inzetten tijdens de feestdagen. Onze drie resto-recensenten haalden hun feestservies uit de kast en zochten uit waar u zoal kunt bestellen dit eindejaar.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234