CulinairSuggesties van de chef
Waar schuift chef Victor Avonds (Victor, Antwerpen) zelf graag de voeten onder tafel?
In het restaurant dat haar voornaam draagt, kookt Victor Avonds met pure producten waarrond ze rake combinaties bedenkt. Extra schwung ontdek je op het vloeibare menu met natuurwijnen en ciders.
Sint-Paulusplaats 25, Antwerpen. restaurantvictor.be
Droomrestaurant: Euskalduna Studio
“Onderschat nooit het belang van spontaniteit. Enkele jaren geleden belandden mijn lief en ik per toeval in Euskalduna Studio in Porto. Dertien gerechten lang werden we verbluft door de geserveerde kwaliteit: van eenvoudige Portugese producten tot lichte Aziatische bereidingen. Bovendien gaf de chef ons een resem adressen, waardoor het een van onze lekkerste trips ooit werd.” (lacht)
R. de Santo Ildefonso 404, 4000-466 Porto (Portugal). euskaldunastudio.pt
Aan de toog in Londen: Black Axe Mangal
“In de tweeënhalf jaar dat ik in Londen heb gewoond, belandde ik wekelijks aan de toog van Black Axe Mangal. De muziek staat er loeihard, maar omdat de keuken zo weldoordacht en overheerlijk is, stoor je je er niet eens aan. Denk aan Turkse invloeden en gerechten om te delen, zoals heerlijk brood met inktvisinkt dat geserveerd wordt met tarama en ei. Als welkom mag je rekenen op een shot vodka met haring en rode biet.”
156 Canonbury Road, Londen N1 2UP (Verenigd Koninkrijk). blackaxemangal.com
Lokale parel: Sõma
“Ik hou van vaste waarden die garant staan voor een zekere kwaliteit. Tijdens elk bezoek aan Sõma gaat de vlam in de pan. Adriana Zafiris en Frederic Chastro weten perfect wat ze doen in hun keuken en zaal. Vis of vlees: alles wordt hier bereid volgens de regels van de kunst, zonder dat het ooit stijf of posh aanvoelt. Hoewel ikzelf absoluut geen dessertmens ben, is de chocoladesoufflé een absolute must.”
Wolstraat 33, Antwerpen. soma.restaurant