CulinairSuggesties van de chef
Waar schuift chef Tom Bollen (Taratata, Hasselt) zelf graag de voeten onder tafel?
Taratata in Hasselt pakt uit met een gelauwerde bierkaart, met daarop exclusieve geuzes en veel bieren op fles. Maar ook de keuken, onder leiding van chef Tom Bollen, verrast, dankzij haar blend van Belgische producten met wereldse invloeden.
Kempische Kaai 7C, Hasselt. taratata.be
Ambachtelijke klassiekers: Bistro Julien
“Bistro Julien is het restaurant van vrienden. Chef Davy en ik kennen elkaar al uit de keuken van ’t Zilte***. Als ik met mijn gezin naar zee trek, is zijn bistro een vaste stop. Ik volg Julien al sinds de opening en vind het fijn om de evolutie mee te volgen. Davy heeft zijn klassiekers perfect in de vingers. Zijn duif en croute maakt mijn dag compleet.”
Grote Baan 6, Lievegem. bistro-julien.be
Stadsbrouwerij: Brauw
“De stadsbrouwerij is een recente aanwinst voor het centrum van Genk. Deze plek is uitgerust met een eigen bar om alle creaties van het huis te proeven. Daarnaast is er een kleine kaart met tapas. Ook voor een bierworkshop ben je hier aan het juiste adres. Wie weet laten we ooit samen een brouwsel op de wereld los.”
Molenstraat 37/1, Genk. brauw.be
Buurtpizzeria: Il Fornino
“Een pizza afhalen bij Il Fornino in Diepenbeek is een klein geluk. Tom Buekers, de man achter het houtvuur, is een autodidact die op eigen houtje naar Napels trok om daar door pizzaiolo’s op sleeptouw genomen te worden. Hier proef je de liefde voor het vak. Op vrijdag en zaterdag kan je bij hem een gelimiteerd aantal pizza’s afhalen. Snel zijn is de boodschap!”
Dooistraat 38/Bus 1, Diepenbeek. Op Facebook: ilforninodooistraat