CulinairSuggesties van de chef
Waar schuift chef Thomas Gellynck zelf graag de voeten onder tafel?
Samen met zijn vriendin Lara De Vlieger breidt Thomas Gellynck een vervolg aan hun Commotie-verhaal. Sinds eind september kan je in de bosrijke omgeving van Sint-Amandsberg genieten van hun creatieve signatuur.
Sobere streekgastronomie: Auberge du Vert Mont
“Ik heb deze zomer een week meegedraaid in Auberge du Vert Mont om inspiratie op te doen voor ons nieuw concept. Het klikte met de chef en ik heb hier ontzettend veel bijgeleerd. De setting op een berg is magisch en ook binnen wordt er zo natuurlijk mogelijk gekookt op open vuur. Ik ben hier ook eens met Lara neergestreken voor een 6-gangenmenu en ook zij was diep onder de indruk.”
1318 Rue du Mont Noir, Boeschepe (Frankrijk), vertmont.fr
Funky date night: Alberte
“Niets kan op tegen een steengoed restaurant om de hoek. De losse sfeer van Alberte bevalt zowel mij als Lara. Je mag hier luid lachen of aankomen in een short: niemand die ervan zal opkijken. Op onze vrije dag hebben wij hier geweldige dates, zeker als Phil bevlogen over zijn wijnen begint te vertellen. Eén zekerheid heb je: in Alberte eet je al-tijd lekker.”
Dendermondsesteenweg 78, Gent, alberte-gent.be
Down to earth terroirrestaurant: La Grenouillère
“Tijdens ons verblijf in La Grenouillère werden we totaal overrompeld. Niet alleen door de kustlocatie en de overgetalenteerde chef die je het beste uit de omgeving voorschotelt. Ook door de losse sfeer. Tel daar ook nog eens de overnachting in charmante hutjes, mét open haard en bad – in het hart van de natuur bij en je bent helemaal betoverd. Wij toch.” (lacht)
19 Rue de la Grenouillère, La Madelaine-sous-Montreuil (Frankrijk), lagrenouillere.fr