CulinairSuggesties van de chef
Waar schuift chef Pieter Kellens (Klost’r, Vlijtingen) zelf graag de voeten onder tafel?
Het Limburgse Klost’r is door Gault&Millau bekroond tot ‘ontdekking van het jaar’. Samen met zijn team serveert chef Pieter Kellens hier een toegankelijke en frisse productkeuken.
Kloosterstraat 10, Riemst-Vlijtingen.
tvlyt.be
Terugkeeradres
Hoeve de Bies, Voeren
“Met de chef en het team van Hoeve de Bies heb ik een goeie klik. Zijn gastronomisch restaurant straalt pure gezelligheid uit, waardoor ik hier steevast iets te lang blijf plakken. Bovendien is de keuken totaal mijn ding: creatieve combinaties zonder al te veel tierlantijntjes. En ook de inrichting is wat mij betreft het ontdekken waard.”
Bies 4, Voeren.
hoevedebies.be
Op niveau
Brut172**
“Brut172 blaast je zodra je arriveert van je sokken. Ik herinner me dat er bij ons eerste bezoek al meteen een amuse bij de voordeur geserveerd werd. Die verwondering: daar draait het om. Sterrenchef Hans van Wolde laat je alle hoeken van de kamer zien. Echt heel bijzonder om op die manier in iemands inspiratie opgezogen te worden.”
Reijmerstokkerdorpsstraat 143, Reijmerstok (Nederland).
brut172.com
Ruwe bistro
Bistro Bis
“Omdat ik nog in Bis – de toegankelijke bistro boven sterrenrestaurant Magis – heb gewerkt, voel ik me hier kind aan huis. De bekende gezichten, maar ook het vintage interieur, de vlotte playlist en de no-nonsense aanpak doen het ’m. Omdat de gerechten hier zo vaak wisselen, eet je telkens anders.”
Hemelingenstraat 23, Tongeren.
bistrobis.be