CulinairSuggesties van de chef
Waar schuift chef Bruce Lybeer (Bar Bristol, Oostende) zelf graag de voeten onder tafel?
Zelfs in de herfst kan je doorlopend genieten op het verwarmd terras van Bar Bristol met een aperitief, koffie of laatste pintje. ’s Middags en ’s avonds serveert Bruce Lybeer bovendien een hartverwarmende pubkeuken.
Leopold I-plein 10, Oostende Instagram: @barbristol.oostende
Eten bij de buren: Belle de Jour
“We zijn heel blij met een favoriet restaurant dat zo dicht in de buurt is. In de zaal zorgt Els voor een hartelijke bediening en ook chef Jeremy weet perfect hoe hij je moet verrassen. Belle de Jour heeft een degelijke basis: de gerechten volgen het seizoen, met producten van lokale leveranciers en alles wordt geserveerd in een zalige sfeer.”
Madridstraat 9, Oostende. belledejour.be
Wijn met swag: La Flaque
“Ik houd wel van plekken die eruit springen door hun eigenzinnige interieur. En dat is het minste wat je kunt zeggen over wijnbar La Flaque. Ook de wijnkaart zoekt alternatievere hoeken op met natuurwijnen en kleinschalig gebrouwen bieren. Als we hier iets bestellen – uiteraard met een hapje erbij – wanen we ons in Londen of New York.”
Baksteenkaai 84, Brussel. Instagram: @laflaque_bar
Grand café zonder gedoe: Le Falstaff
“Toen ik zestien jaar geleden voor het eerst van Gent naar Brussel reisde, werd Le Falstaff meteen een vaste stek. Hier, in de schaduw van de beurs, ervaar ik een thuisgevoel. Dat komt niet alleen door de iconische art nouveau, maar ook door de naturel van de gasten. Ik bestel er graag een demi-demi, een drankje dat voor de helft uit schuimwijn en voor de helft uit witte wijn bestaat.”
Henri Mausstraat 19, Brussel. lefalstaff.be