CulinairSuggesties van de chef
Waar eet Manon Schenck (La Table de Manon, Durbuy)?
Met roots in de Elzas en een opleiding in Bretagne heeft Manon Schenck van La Table de Manon een voorliefde voor kreeft en gewaagde combinaties. Eerder dit jaar werd ze door Michelin uitgeroepen tot beste jonge chef van het jaar. Rue de Givet 79, Grandhan (Durbuy). latabledemanon.com
ARDENSE TRADITIE: Chez Henri, La Roche-en-Ardenne
“De uitbaters van het toegankelijke Chez Henri zijn goeie vrienden van ons. Op zondagavond is het in onze buurt vaak zoeken naar een restaurant. Chez Henri is een persoonlijke favoriet door de mosselbereidingen en lekkere wildgerechten. Gewoon je voetjes onder tafel schuiven, genieten van de couleur locale en iets lekkers kiezen uit de drankkaart vol lokale bieren en sympathieke wijnen.”
Rue Chamont 8, La Roche-en-Ardenne. restaurantardennais.be
CHARMANTE ONTDEKKING: Sophie et Nicolas, Hamoir
“Sophie en Nicolas Septon bieden hun gastronomische keuken aan in degustatiemenu’s van vier tot zes gangen. Ik ben hier al vaak beland en elke keer opnieuw is dit adres voor mij een culinaire ontdekking. Qua prijs-kwaliteit zijn ze echt onklopbaar. Helaas is het restaurant door de recente overstromingen gesloten; de heropening is momenteel voorzien voor december.”
Rue de Fairon 79, Hamoir. sophieetnicolas.be
STERRENHERBERG: Auberge Frankenbourg, La Vancelle (Frankrijk)
“Omdat ik ben opgegroeid in de Elzas staat een bezoek aan de regio voor mij gelijk aan thuiskomen. Voor Frankenbourg (*) breng ik graag vier uur in de wagen door. Dit hotel-restaurant is bijzonder voor mij omdat ik hier mijn carrière gestart ben. Culinair gezien worden terroirproducten licht en modern geserveerd, steeds met een knipoog naar de natuur.”
1 Michelinster en 1 Groene Ster. 13 Rue du Général de Gaulle, La Vancelle, Frankrijk. frankenbourg.com