CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Thomas Gellynck (Commotie, Gent)?
Samen met zijn vriendin Lara De Vlieger koos Thomas Gellynck voor Sint-Amands - berg als permanente locatie voor Commotie. In de Gentse groene rand geniet je van hun creatieve signatuur en minimalistische inrichting.
Victor Braeckmanlaan 367, Gent, commotiegent.be
STREEKGASTRONOMIE: Auberge du Vert Mont, Boeschepe (Frankrijk)
“Ik heb twee zomers geleden een week meegedraaid in Auberge du Vert Mont om inspiratie op te doen voor ons nieuw concept. Het klikte met de chef en ik heb hier zeer veel bijgeleerd. De setting op een berg is magisch en ook binnen wordt er zo natuurlijk mogelijk gekookt op open vuur. Ik ben hier ook eens met Lara neergestreken voor een zesgangenmenu en ook zij was diep onder de indruk.”
1 Michelinster en 1 Groene Ster. Auberge du Vert Mont, 1318 Rue du Mont Noir, Boeschepe (Frankrijk). vertmont.fr
FUNKY DATE NIGHT: Alberte, Gent
“Er kan niets op tegen een steengoed restaurant om de hoek. De losse sfeer van Alberte bevalt zowel mij als Lara. Je mag hier luid lachen of aankomen in een short: er is niemand die ervan op zal kijken. Op onze vrije dag hebben wij hier geweldige dates, zeker als Phil bevlogen over zijn wijnen begint te vertellen. “Eén zekerheid heb je: bij Alberte eet je al-tijd lekker.”
Alberte, Dendermondsesteenweg 78, Gent. alberte-gent.be
DOWN TO EARTH: La Grenouillère, Montreuil (Frankrijk)
“Tijdens ons verblijf in La Grenouillère werden we totaal overrompeld. Niet alleen door de kustlocatie en de overgetalenteerde chef die je het beste uit de omgeving voorschotelt, maar ook door de losse sfeer. Tel daar nog eens de overnachting in charmante hutjes, mét open haard en bad – in het hart van de natuur bij en je bent helemaal betoverd. Wij toch in ieder geval.” (lacht)
2 Michelinsterren en 1 Groene Ster. La Grenouillère, 19 Rue de la Grenouillère, La Madelaine-sous, Montreuil (Frankrijk),lagrenouillere.fr