CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Thomas De Muynck (Karel De Stoute, Gent)?
Sinds de rebranding van Karel De Stoute waait er een nieuwe wind door het Gentse Patershol. Zo kan je in het stijlvol gedecoreerde restaurant van chef Thomas De Muynck sinds kort ook proeven van een 100 procent vegetarisch degustatiemenu.
Vrouwebroersstraat 2, Gent. restkareldestoute.be
KASTEELLUXE Ralf Berendsen, Lanaken
“Als er één restaurant is waar je absoluut ooit eens moet geweest zijn is het wel Ralf Berendsen**. Bovendien maakt het restaurant deel uit van een vijfsterrenhotel met wellness. Zodra mijn vrouw Lien en ik hier binnenwandelen, valt alle stress direct van onze schouders. We gaan hier met plezier voor the full monty: slapen, eten en tussendoor het fantastische domein verkennen.”
Paalsteenlaan 90, Lanaken. labutteauxbois.be
TWEEDE THUIS: A Food Affair, Gent
“Eigenlijk zou ik A Food Affair beschouwen als onze tweede thuis. De Aziatische keuken van Laurent Locquet en Ellen Schaap is totaal onze dada. Hun kaart en suggesties durven we blindelings te vertrouwen. Hier zijn we nog nooit teleurgesteld buitengewandeld, integendeel. Bovendien zijn de eigenaars echte levensgenieters en daar herkennen we onszelf wel in.”
Hoogstraat 58, Gent. afoodaffair.be
KINDVRIENDELIJK: Oesterput, Blankenberge
“De Oesterput is om meerdere redenen een geniale plek. Onze kinderen zijn verslingerd op oesters, garnalen en wulken, maar meer nog op het maritieme decor. Een garçon die een glimmende kreeft uit een aquarium haalt is voor hen een echt schouwspel. Er gaat geen strandwandeling voorbij of ik kom hier op krachten met hun beruchte fruits de mer en een lekker glas wijn.”
Wenduinse Steenweg 16, Blankenberge. oesterput.com