CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Ralf Berendsen (La Butte aux Bois, Lanaken)?
Het recent vernieuwde restaurant van luxecomplex La Butte aux Bois draagt voortaan de naam van chef Ralf Berendsen die nu nog meer zijn talent en persoonlijkheid in het tweesterren - restaurant kwijt kan.
Paalsteenlaan 90, Lanaken. labutteauxbois.be
SFEERVOL DRIESTERRENFEEST: Frantzén, Stockholm (Zweden)
“Behalve de keuken is het mooie aan Frantzén de informele setting. Vooral op het niveau van drie Michelinsterren is zoiets uitzonderlijk. Sommige gerechten brachten die losse sfeer ook naar tafel. Ik herinner me een creatie rond gekaramelliseerde brioche, parmezaan, aceto en wintertruffel, die je met de handen moest eten. Ik genoot en het feit dat ik daarvoor geen stropdas hoefde aan te trekken, voelde mij als een openbaring.”
Klara Norra kyrkogata 26, Stockholm (Zweden), restaurantfrantzen.com
LIEFDE VOOR DE NATUUR: Le Mirazur, Menton (Frankrijk)
“De chef van Mirazur in Menton is de Latijns-Amerikaanse Mauro Colagreco. Hij haalt veel ingrediënten uit eigen tuin en kookt zo dicht mogelijk bij de natuur, soms zelfs door rekening te houden met de maanstand. In een van zijn menu’s werd ik compleet van mijn sokken geblazen door een gerecht met groene boontjes en kaviaar, waarbij de kaviaar als ondersteuning diende om de finesse van de boontjes nog meer uit te spelen.”
Drie Michelinsterren en een Groene Ster. 30 Av. Aristide Briand, Menton (Frankrijk). mirazur.fr
WEENS JUWEELTJE: Amador, Wenen (Oostenrijk)
“Amador bezocht ik al op de eerste locatie, in Duitsland. Nu kookt chef Juan Amador in Wenen. Zijn keuken is technisch heel sterk, zonder het buikgevoel te verliezen. Rond een handvol ingrediënten bouwt hij unieke gerechten uit met smaken die bijblijven, zoals duifje met mango en kokos of zonnevis met schelpjes en courgettebloem. Zo heerlijk dat ik mijn bord kan uitlikken. Alleen al de historische wijnkelder is al een bezoek waard.
Grinzinger Str. 86, Wenen (Oostenrijk). restaurant-amador.com