Vrijdag 02/06/2023

CulinairSuggesties van de chef

Waar eet Chef Pieter Lonneville (Atelier Tête Pressée,

Atelier Tête Pressée, Brugge Beeld rv
Atelier Tête Pressée, BruggeBeeld rv

Chef Pieter Lonneville greep de coronacrisis aan om zijn restaurant te herdenken. In zijn Atelier Tête Pressée bundelt hij een uitgebreide eetwinkel en een vernieuwd deli-restaurant waar je doorlopend terechtkunt.
Kon. Astridlaan 100, 8200 Brugge. tetepressee.be

Femke Vandevelde

NOSTALGISCH VISPALEIS: griffioen, Blankenberge

“Ik houd van zaken met een zekere no-nonsense ingesteldheid. De Griffioen is een familiaal schaal- en schelpdierenrestaurant met fans tot ver buiten West-Vlaanderen. Chef Dimitri en zijn moeder staan bekend voor hun heerlijke bereidingen waarin ze niet alleen kwaliteitsproducten, maar ook liefde, toewijding en geduld stoppen. Zin in een grote tarbot, fantastische pladijs of heerlijke oesters? Dan is dit jouw adres.”

Kerkstraat 163, Blankenberge. Facebook: Restaurant.griffioen/

JONG TALENT: réliva, Brugg

“Chef Lien Vandeputte is een North Sea Chef en die erkenning is zeer terecht. Ze heeft niet alleen een gezonde visie op producten, maar ze is ook een keiharde werker, die vol voor haar eigen ideeën gaat. Réliva runt ze al zes jaar samen met haar ouders en op het menu vind je behalve visgerechten ook kwaliteitsvlees en biologisch geteelde groenten. Dit adresje is het ontdekken meer dan waard.”

Goezeputstraat 6, Brugge. reliva.be

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234