CulinairSuggesties van de chef
Waar eet Chef Pieter Lonneville (Atelier Tête Pressée,
Chef Pieter Lonneville greep de coronacrisis aan om zijn restaurant te herdenken. In zijn Atelier Tête Pressée bundelt hij een uitgebreide eetwinkel en een vernieuwd deli-restaurant waar je doorlopend terechtkunt.
Kon. Astridlaan 100, 8200 Brugge. tetepressee.be
NOSTALGISCH VISPALEIS: griffioen, Blankenberge
“Ik houd van zaken met een zekere no-nonsense ingesteldheid. De Griffioen is een familiaal schaal- en schelpdierenrestaurant met fans tot ver buiten West-Vlaanderen. Chef Dimitri en zijn moeder staan bekend voor hun heerlijke bereidingen waarin ze niet alleen kwaliteitsproducten, maar ook liefde, toewijding en geduld stoppen. Zin in een grote tarbot, fantastische pladijs of heerlijke oesters? Dan is dit jouw adres.”
Kerkstraat 163, Blankenberge. Facebook: Restaurant.griffioen/
JONG TALENT: réliva, Brugg
“Chef Lien Vandeputte is een North Sea Chef en die erkenning is zeer terecht. Ze heeft niet alleen een gezonde visie op producten, maar ze is ook een keiharde werker, die vol voor haar eigen ideeën gaat. Réliva runt ze al zes jaar samen met haar ouders en op het menu vind je behalve visgerechten ook kwaliteitsvlees en biologisch geteelde groenten. Dit adresje is het ontdekken meer dan waard.”
Goezeputstraat 6, Brugge. reliva.be