Donderdag 08/06/2023

CulinairSuggesties van de chef

Waar eet chef Pieter Kellens (Klost’r, Riemst-Vlijtingen)?

Klost’r Riemst Beeld rv
Klost’r RiemstBeeld rv

Gault&Millau bekroonde het Limburgse Klost’r tot ‘ontdekking van het jaar’. Samen met zijn team serveert chef Pieter Kellens hier een toegankelijke en frisse productkeuken.
Kloosterstraat 10, Riemst-Vlijtingen. tvlyt.be

Femke Vandevelde

TERUGKEERADRES: Hoeve de Bies, Voeren

“Met de chef en het team van Hoeve de Bies heb ik een goeie klik. Zijn gastronomisch restaurant straalt pure gezelligheid uit, waardoor ik hier steevast iets te lang blijf plakken. Bovendien is de keuken totaal mijn ding: creatieve combinaties zonder al te veel tierlantijntjes. En ook de inrichting is wat mij betreft het ontdekken waard.”

Bies 4, Voeren. hoevedebies.be

OP NIVEAU: Brut172**, Reijmerstok (Nederland)

“Zodra je arriveert, blaast Brut172 je van je sokken. Ik herinner me dat er bij ons eerste bezoek al meteen een amuse bij de voordeur geserveerd werd. Die verwondering: daar draait het om. Sterrenchef Hans van Wolde laat je alle hoeken van de kamer zien. Echt heel bijzonder om op die manier in iemands inspiratie opgezogen te worden.”

Reijmerstokkerdorpsstraat 143, Reijmerstok (Nederland). brut172.com

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234