CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Pieter Kellens (Klost’r, Riemst-Vlijtingen)?
Gault&Millau bekroonde het Limburgse Klost’r tot ‘ontdekking van het jaar’. Samen met zijn team serveert chef Pieter Kellens hier een toegankelijke en frisse productkeuken.
Kloosterstraat 10, Riemst-Vlijtingen. tvlyt.be
TERUGKEERADRES: Hoeve de Bies, Voeren
“Met de chef en het team van Hoeve de Bies heb ik een goeie klik. Zijn gastronomisch restaurant straalt pure gezelligheid uit, waardoor ik hier steevast iets te lang blijf plakken. Bovendien is de keuken totaal mijn ding: creatieve combinaties zonder al te veel tierlantijntjes. En ook de inrichting is wat mij betreft het ontdekken waard.”
Bies 4, Voeren. hoevedebies.be
OP NIVEAU: Brut172**, Reijmerstok (Nederland)
“Zodra je arriveert, blaast Brut172 je van je sokken. Ik herinner me dat er bij ons eerste bezoek al meteen een amuse bij de voordeur geserveerd werd. Die verwondering: daar draait het om. Sterrenchef Hans van Wolde laat je alle hoeken van de kamer zien. Echt heel bijzonder om op die manier in iemands inspiratie opgezogen te worden.”
Reijmerstokkerdorpsstraat 143, Reijmerstok (Nederland). brut172.com