CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Pieter De Maesschalk (La Table de Castigno)?
Gentenaar Pieter De Maesschalk mag zich sinds dit jaar sterrenchef noemen. In La Table de Castigno in Assignan, Frankrijk, serveert hij Franse gastronomie met Scandinavische invloeden op het gelijknamige wijndomein. Pieter roert er samen met zijn broer Ruben in de potten.
6137 Rue Cariera de la Teuliera, Assignan (FR), villagecastigno.com
Eetbare tuin: Calla’s, Aalter
“Niels De Landtsheer en Lien Van Nevel van Calla’s zijn net als mijn broer en ik bezeten door koken. Het Aalterse art-decopand van Calla’s is een pareltje dat ik vrienden graag laat ontdekken. Niels kookt in een pure, oprechte stijl en in de zaal hangt dankzij Lien een familiale sfeer. Bijzonder is de restauranttuin, met terras. Daar kweken ze meer dan 50 soorten kruiden voor olies, crèmes en sauzen.”
Stationsstraat 250, Aalter, restaurant-callas.be
OP HET VERLANGLIJSTJE: Essenciel, Leuven
“Weinig keukens kunnen tippen aan de prijs-kwaliteitsverhouding van Essenciel. Niels Brants en ik koken volgens dezelfde filosofie: met enkele ingrediënten zuivere smaken nastreven. In zo’n gemoedelijke sfeer wil ik gerust elke week uit eten.”
Bondgenotenlaan 114, Leuven, essenciel.be
STEDELIJKE VIBE: Ross, Hasselt
“Ik heb veel respect voor jonge talenten die samen in een horeca-avontuur springen, zoals Glen en Nicole destijds met Rosch. Rond de open keuken hangt een jonge, hippe vibe. Ik raak er steevast gecharmeerd door de goedlachse sfeer en door smaakbommetjes die Glen me voorzet. De hapjes zijn bedoeld om te delen en uit het à la cartemenu is het moeilijk kiezen.”
Dorpsstraat 34, Hasselt, rosshasselt.be