CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Martijn Defauw (Rebelle)?
Samen met gastvrouw Tessa D’haene kaapte Martijn Defauw in 2018 de Gault&Millau Award voor ‘dessert van het jaar’ weg. Hij prijkt ook op de internationale ranking van The Best Chef Top 300.
Magdalenastraat 56, Kortrijk, restaurantrebelle.be
Comfortfood meets winebar: Alberte
“Met chef Tom onderhoud ik een van mijn langst durende vriendschappen ooit. Ik ben dan ook meer dan trots dat hij zijn creativiteit in Alberte volledig kan ontplooien. Ik vind het vooral leuk dat Alberte zo’n toegankelijke plek is. Ik ben altijd opnieuw onder de indruk van de sharingformule en hoe zelfs mijn kinderen gerechten met kokkels en gefermenteerde daslook zonder enig probleem naar binnen spelen.”
Dendermondsesteenweg 78, Gent, alberte-gent.be
Gemoedelijke bistro: Veranda
“Davy Schellemans is de man die de bistronomiebeweging in België op gang heeft gebracht. Hier voel je meteen de natuurlijke flow die in de lucht hangt. Culinair slaagt Davy erin om met slechts vier ingrediënten iets te maken dat ontzettend sterk in elkaar zit. Met het Rebelle-team hebben we er al eens een feestje gehad, maar het is ook de plek waar ik graag vrienden naartoe neem of in de ogen van mijn vriendin Tessa verdrink.”
Lange Lobroekstraat 34, Antwerpen, restaurantveranda.be