CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Lieven Lootens (Aards Paradijs, Merendree)?
In zijn restaurant Aards Paradijs streeft chef Lieven Lootens naar een natuurlijke keuken waarbij hij zijn ingrediënten uitpuurt. In de zomermaanden opent hij pop-uprestaurant Dinner With the Queen in een plukweide. Zo wil hij zijn gasten bewust maken van het nut van de bijen.
Merendeedorp 65, Nevele, aardsparadijs.be
ZINTUIGLIJKE TRIP: Sra Bua by Kiin Kinn, Bangkok (Thailand)
“Sra Bua in Bangkok heeft een diepe indruk op ons nagelaten. Gasten krijgen een iPad waarop je alle info kunt vinden: van de eerste schetsen tot de uitgewerkte receptuur. Ik herinner me dat er een bloem werd geserveerd die we moesten openvouwen.”
991/9 Rama Road, Bangkok, Thailand, srabuabykiinkiin.com
OOSTENRIJKSE LUXE: Paznauner stube, Ischgl
“Met ons gezin zijn we vaste gast in het luxehotel Trofana Royal bij Ischgl. Ik hou van de klassieke verfijning met Oostenrijkse schwung. Chef Martin Sieberer is een levende legende die al meerdere boeken schreef over zijn fascinatie voor de natuur en zijn keukenfilosofie.”
Dorfstr. 95, Ischgl, Oostenrijk, trofana-royal.at
GEDURFDE CREATIES: Mugaritz, Errenteria (Spanje)
“De Spaanse chef Andoni Luis Aduriz is voor mij de grootste vernieuwer. Schrik niet als je geglaceerde look of eetbare stenen te eten krijgt. Zijn visie dwingt me om stil te staan bij mijn eigen gerechten. Achteraf experimenteer ik soms wekenlang met één ingrediënt.”
Aldura Gunea Aldea 20, Errenteria, Spanje, mugaritz.com