Waar eet chef Laurens Snykers (Leeuw, Hasselt)?
In een strakke herenwoning focust chef Laurens Snykers van het Hasseltse restaurant Leeuw op bereidingen van topproducten, rechtstreeks afkomstig van de boer of teler. Ook de uiteenlopende wijnkaart, van natuur tot klassiek met zelfs enkele lokale domeinen, past in dat plaatje.
Kapelstraat 51, Hasselt, leeuw.restaurant
SNELLE PASTA: POCOMATTO, Hasselt
“Goede dingen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Ik kan intens genieten van een vlotte pasta – van vongole over carbonara tot pasta met venkelworst – met een lekker pintje erbij. De hippe setting van Pocomatto helpt natuurlijk om te relaxen. Het perfecte adres voor een avond met een bende vrienden of een snelle lunch met de kinderen. Wie hier alles op krijgt, is echt een goeie eter.”
Dorpsstraat 40, Hasselt, pocomatto.be
JAPANS INSTITUUT: IZUMI, Antwerpen
“Naar Izumi kom ik al zo lang als ik me kan herinneren. De eerste keren op aanzet van mijn ouders en ondertussen beland ik hier eens om de twee maanden. Ik stel vooral de eerlijke keuken van Izumi op prijs. Je krijgt waar voor je geld én je beleeft een gezellige avond. Mijn vriendin en ik bestellen in ons enthousiasme steevast meerdere gerechten van de kaart. De kwaliteit van de sushi en sashimi staat als een huis.”
Beeldhouwersstraat 44, Antwerpen, izumi.be
BISTRO MET BALLEN: LEWIS, Antwerpen
“Mocht ik zelf ooit een bistro willen openen, dan zou die wellicht erg lijken op Lewis in Antwerpen. Het persoonlijke contact, de losse sfeer en de fijne playlist creëren een thuisgevoel. Ik kies voor de wisselende à-la-cartegerechten om te delen. Toch móét ik elk bezoek afronden met een ‘tompussy’, chef Thomas’ befaamde twist op een tompoes met gezouten caramel en bananencrème.”
Schildersstraat 25, Antwerpen, lewis-antwerp.be