CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Jan Tournier (Cuchara**, Lommel)?
In Cuchara** serveert chef Jan Tournier zijn persoonlijke visie op gastronomie: licht, intens, prikkelend en mysterieus. Ook de Japanse smaakmakers zorgen voor een extra dimensie.
Lepelstraat 3, Lommel. cuchara.be
TOEGANKELIJKE JAPANNER: Helsen Sushi & Wine, Mol
“Met een restaurant als Helsen in de buurt prijs ik me gelukkig. In mijn vrije tijd eet ik dolgraag Japans. Zeker wanneer je kwaliteitsvis op je bord krijgt zoals Bob Helsen die serveert. Omdat hij in zijn eentje de keuken bestiert, is zijn menu beperkt. Maar eigenlijk kan je hier geen foute keuze maken. Ook de wijnkaart staat vol lekkers.”
Lakenmakersstraat 33, Mol. sushi-and-wine.com
OERKLASSIEKE PERFECTIE: Slagmolen**, Oudsbergen
“Voor een klassiek huis als Slagmolen van chef Bert Meeuwis kan je alleen maar respect hebben. Bovendien kom ik hier al sinds mijn kindertijd over de vloer. Voor mij is Bert een vaderfiguur bij wie ik altijd terechtkan. Zijn gerechten zijn één langgerekt feest. Als ik nog maar denk aan zijn gigantische tarbot met kreeftenbearnaise komt het water mij al in de mond. Binnenkort verhuist het restaurant trouwens naar Genk, ik ben nu al benieuwd.”
Molenweg 177, Oudsbergen. slagmolen.be
PUUR ITALIAANS: La Baita, Neerpelt
“Een authentieke Italiaan is voor mij onmisbaar. Voor mij is het restaurant van mijn goeie vriend Sandro een ideale plek om te ontspannen. In La Baita pakt hij vanuit zijn open keuken uit met op houtskool gegrilde vis of zeevruchten en hartige vleesgerechten die je met je gezelschap deelt. Zijn keuken is heel puur en ademt de typische Italiaanse gezelligheid. La Baita is dan ook Italiaans voor ‘de hut’.”
Kloosterstraat 23, Neerpelt. ristorantelabaita.be