CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Ingrid Neven (Pazzo, Antwerpen)?
Wijnbar en -restaurant Pazzo is al jaren een household name. In haar keuken mixt chef Ingrid Neven Aziatische met Italiaanse invloeden. Ook organiseert ze wine & dine-avonden met vermaarde wijnboeren.
Oude Leeuwenrui 12, Antwerpen, pazzo.be
MOSSELFESTIJN: MARITIME
“Over een instituut als Maritime kan ik kort zijn. Hier proef je de beste mosselen van ’t stad. Ter afwisseling durf ik er ook al eens kreeft te bestellen. We trekken hier regelmatig heen met onze kinderen, ook zij voelen zich hier thuis. Tip: vraag zeker naar de kelder restjes die niet op de kaart vermeld staan. Wij laten steevast een heerlijke bourgogne aanrukken.”
Suikerrui 4, Antwerpen, maritime.be
CHINEES MET EEN STER: O&O
“Oorspronkelijk was O&O een afhaalchinees met Japanse invloeden. Deze ondernemersfamilie, die trouwens afkomstig is uit Hongkong, reist erg veel en dat merk je aan het concept en de gastvrijheid. Vorig jaar werd de keuken bekroond met een Michelinster. En omdat de zaak vlak bij Breda in Nederland ligt, voel ik me hier altijd een beetje op vakantie.”
Dorpsstraat 138, Sint Willebrord (NL), restaurantoeno.nl
BROODHEMEL: TOON DE CLERCK
“Voor het brood en de patisserie van Toon De Klerck zou ik zo naar de andere kant van het land rijden. Gelukkig hoef ik die moeite niet te doen, want hij werkt op amper twee minuten fietsen van ons. Als voormalige chef- patissier van het Hof van Cleve*** zet hij waanzinnige klassiekers voor als botercroissants, javanais, chocoladegâteau en citroentaart. Altijd feest!”
Kattendijkdok-Westkaai 28, Antwerpen. Facebook: bakkerij Toon De Klerck