CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Ingrid Neven (Pazzo, Antwerpen)?
In haar Antwerpse restaurant Pazzo kookt chef Ingrid Neven met een Franse en een Aziatische knipoog. Denk aan vitello tonato met miso, truffelravioli, tartaar van zalm en een heerlijke, zeer uitgebreide wijnkaart.
Oudeleeuwenrui 12, Antwerpen, pazzo.be
VIS OP ZONDAG: Maritime
“Het liefst bestel ik in Maritime gegrilde kreeft of mosselen, terwijl de kinderen genieten van hun stukje vis met verse frietjes erbij. Zowel in het traditionele interieur als op het terras is het heerlijk thuiskomen. Maritime is in mijn ogen een echt instituut. De bourgogne-wijnkaart zorgt ervoor dat ik hier samen met mijn partner voluit kan genieten.”
Suikerrui 4, Antwerpen, maritime.be
OVENVERS BROOD: Toon De Klerck
“Voor de koffiekoeken, het brood en de patisserie van Toon De Klerck zou ik zo naar de andere kant van het land rijden. Gelukkig ben ik er op twee minuten fietsen. Toon levert ook al het brood voor Pazzo. Als oud chef-patissier van Hof van Cleve*** heeft hij klassiekers als chocoladegateau, javanais en citroentaart in de vingers, maar je kunt hier ook ontbijten met botercroissants: hemels!”
Kattendijkdok-Westkaai 28, Antwerpen, toondeklerckbakkerij.be
GENIETEN OVER DE GRENS: O&O
“Een tripje richting Breda voor een stop bij O&O* bezorgt me vakantie- kriebels. Oorspronkelijk was dit een afhaalchinees met Japanse invloeden, maar het groeide uit tot een ‘fine dining’-restaurant met een creatief menu en een aantrek- kelijke wijnkaart. Bovendien doen ze hier de grootste moeite om ook kinderen te entertainen. De gedre- venheid en gastvrijheid van de ondernemersfamilie Tsang is om een voorbeeld aan te nemen.”
Dorpsstraat 138, Sint Willebrord (NL), restaurantoeno.nl