CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Celine Bleys (Nyde, Borgloon)?
De gastronomische keuken van chef Celine Bleys (Nyde, Borgloon) ademt seizoen en terroir, maar knipoogt evengoed naar andere eetculturen. Ze serveert een afzonderlijk vegetarisch menu en dankzij sommelier Martijn Kellers (foto links) kan je hier lokale wijnen proeven.
Tongersesteenweg 30, Borgloon, nyde.be
LUNCHEN IN DE ZON: Noen, Sint-Truiden
“Het fijne aan de menukaart van Noen is dat je hier zelf de inhoud van je menu mag samenstellen. Ik hou van hun lichte keuken en ook de zuiderse of oosterse invloeden kunnen me bekoren. Op het terras is het ideaal toeven met kinderen, zeker als je hen de garnaalkroketten voorschotelt. Voor een vlotte lichte lunch met een glas wijn kan ik me geen betere plek inbeelden.”
Luikersteenweg 257, Sint-Truiden, noenrestaurant.be
GEZELLIGE HUISKAMER: ’t Lelijke Eendje, Groot- Gelmen
“In de bistro van ’t Lelijke Eendje draait het, behalve om lekker eten, om de sfeer. Hier kent iedereen elkaar. Dat gevoel van thuiskomen is dubbel zo welkom na een drukke werkweek. Het meubilair is een uniek samenraapsel van kringloopwinkels en vintage vondsten. De ideale setting om te smullen van nostalgische klassiekers zoals kikkerbilletjes in lookroom.”
Helshovenstraat 3, Groot- Gelmen, lelijke-eendje.be
WIJN EN PIZZA: Wijncafé Mourvèdre, Wellen
“Een leuke ontdekking was ons eerste bezoek aan Mourvèdre. Behalve overnachten in de b&b kan je hier ook iets drinken en eten. De eigenaars zijn gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse wijnen en serveren er heerlijke Napolitaanse pizza’s bij. Voor een kleine meerprijs kan je de wijnen uit de shop met een pizza margharita of quattro formaggi combineren.”
Langstraat 25, Wellen, wijncafemourvedre.be