CulinairSuggesties van de chef
Waar eet chef Bert Castermans (Noun, Bertem)?
De pure keuken van Noun in Leefdaal (Bertem) draait rond een beperkt aantal ingrediënten. Chef Bert Castermans focust daarbij op duurzaamheid in al zijn aspecten: met zelfgemaakte kombucha, fermentaties, azijnen, een eigen kruidentuin en een ongedwongen naturel.
Dorpstraat 252, Leefdaal, ateliernoun.be
FRANSE BISTRO: Bistro Tribunal, Leuven
“Gastheer Yf is de reden waarom ik me bij Bistro Tribunal altijd zo gesoigneerd voel. De uitstekende zeetong met sla en verse frietjes wordt bereid op de wijze van de grootmoeder van chef Jens. Ook voor een lekker stukje vlees kan je hier terecht. Dan passeert Jens met zijn befaamde vleeskar en geeft hij een smakelijke uitleg over de verschillende vleesrassen. Afsluiten met crêpe suzette móét!”
Vaartstraat 9, Leuven, bistrotribunal.be
PURE KLASSE: Essenciel, Leuven
“Na het eerste gerecht bij Essenciel kan je niet anders dan toegeven dat chef Niels Brants verdomd goed kan koken. Zeker in vinaigrettes en sauzen is hij de meester. Zijn smaken en pure bereidingen steken er echt bovenuit. Ook de presentaties zijn visueel sterk. Zopas nog is het restaurant verhuisd naar een nieuw pand. Ik ben benieuwd naar alles wat ze in die nieuwe setting zullen verwezenlijken.”
Bondgenotenlaan 114, Leuven, essenciel.be
DE OMWEG WAARD: Rebelle, Kortrijk
“Hoewel Rebelle voor ons aan de andere kant van het land ligt, heb ik me mijn bezoeken nog geen seconde beklaagd, integendeel. Hartelijke service, oosters getinte combinaties en frisse persoonlijkheden dankzij de tandem van chef Martijn Defauw en souschef Gilles Verbeke. Ook leuk: per gerecht kan je kiezen tussen twee verschillende wijnen. Dat is een leuke touch van sommelier Esteban Casteur die de ervaring extra persoonlijk maakt.”
Rekkemsestraat 226, Kortrijk, restaurantrebelle.be