Woensdag 22/09/2021

CulinairOpen kaart

Troostvoer voor de derde golf: 3 x takeaway onder de 35 euro per persoon in Antwerpen, Brussel en Gent

Ferrier 30 Beeld rv
Ferrier 30Beeld rv

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

Golden Gai, Gent

Combineer een Japanse maaltijdsoep met een slim bereide cocktail en je komt uit bij de succesformule van Golden Gai. In plaats van kant-en-klare opties te voorzien worden alle ingrediënten apart voorbereid. Onze bloody mary (12 euro) op basis van een misobouillon benadert een vloeibare steak. Komt als geroepen: de gepekelde komkommer (4) als frisse palate cleanser, en de verslavend malse teriyaki kippenvleugels (8). Na van elkaars bouillon genipt te hebben, schikken we per kom de ingrediënten: traag gegaard buikspek voor mij en pittig varkensgehakt voor mijn lief (15,5 per stuk). We proeven de kwaliteit: van het gemarineerd ei dat perfect lopend is tot de intens gepekelde radijs. Ook in het aanbod: veggie en vegan. (FV)

Dampoortstraat 11, Gent. goldengai.be

Ferrier 30, Antwerpen

Als het over de Italiaanse keuken gaat, is Ferrier 30 op het Zuid zo mijn favoriet. Niet goedkoop, wel altijd lekker en een fijne bediening. Lukt het ook om dat in een takeawaytasje te krijgen? De portie vitello tonnato (22) is ruim voldoende als voorgerecht voor twee. Het vlees is mooi rozig, flinterdun en we smeren de tonnatosaus er gulzig over. Nergens in ’t stad at ik ooit een betere spaghetti met rundsragout (19,50) dus is de keuze snel gemaakt. Ook hier: een megaportie, goed voor twee maaltijden. Helaas is de saus in de pasta getrokken en is alles wat te droog. Zoals ook Peter Goossens al wist: een restaurantervaring kan je niet in een potje steken. (MK)

Leopold De Waelplaats 30, Antwerpen. ferrier-30.be

Beaucoup Fish, Brussel

“Ik breng het zelf, jullie wonen toch om de hoek”, roept Jordan Roberfroid aan de telefoon. En hij voegt er enigszins cynisch aan toe: “Ik heb toch niks anders te doen!” Hij kan erom lachen. Godzijdank voor horecamensen met humor. En zin voor initiatief. Met zijn twee restaurants – Beaucoup Fish en Côté Jardin – stelt Jordan een weekmenu samen. Onze entrees: goujonettes van tongschar met remouladesaus (12) en zalmtartaar met avruga kaviaar (10) zijn vers en smaakvol, de kwaliteit die je van Beaucoup verwacht. Het kabeljauwhaasje met ­picklessaus (20) is ­verrassend, en gaat op mijn lijstje ‘zelf proberen’. De ­bouillabaisse van Noorzeevis, compleet met toast en rouille (22) doet me verlangen naar een restauranttafel en het geklingel van glazen. Na onze panna cotta’s (6) gebruiken we onze lepeltjes voor een spontaan applaus voor de horeca. Onvermoeibaar zijn ze, en verrukkelijk. (LK)

Beaucoup Fish, Van Gaverstraat 2, en Côté Jardin, Arduinkaai 3, Brussel. beaucoupfish.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234