NieuwsEten
Too Good To Go organiseert eerste Belgische week tegen voedselverspilling
Onder het motto ‘7 dagen zonder verspilling’ staat volgende maandag de eerste Belgische week tegen voedselverspilling op het menu. Het is een initiatief van Too Good To Go, een app tegen voedselverspilling.
Op 29 september is het de Internationale dag rond voedselverlies en voedselverspilling. “In België wordt jaarlijks maar liefst 345 kg voedsel per persoon verspild, waarmee ons land na Nederland de slechtste leerling van de Europese klas is”, stelt de app vast. Of nog: “Voedselverspilling is verantwoordelijk voor 10 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen in de wereld. Was voedselverspilling een land, dan zou het de op twee na grootste vervuiler zijn, na China en de Verenigde Staten.”
Voedselverspilling tegengaan is dan ook een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de klimaatverandering. En ook gezinnen kunnen hun duit in het zakje doen, want naar schatting ongeveer de helft van de voedselverspilling vindt bij hen plaats. “Door deze ‘7 dagen zonder verspilling’ te lanceren hopen we dat zoveel mogelijk mensen zullen beseffen dat ze door nieuwe en eenvoudige gewoonten aan te nemen hun voedselverspilling aanzienlijk kunnen verminderen, wat een positief effect heeft op het welzijn van onze planeet en hen tegelijk in staat stelt serieus te besparen”, zegt Sien Van den broeke, societal impact manager bij Too Good To Go België, in een persbericht.
Tijdens de week van de voedselverspilling – van 26 september tot en met 2 oktober – zullen deelnemers worden uitgedaagd om voedselverspilling tegen te gaan door nieuwe gewoonten aan te nemen. Ze krijgen daarvoor onder meer tips en recepten. Inschrijven kan op de website van Too Good To Go. Via de app kunnen handelaars hun overschotten van verse voeding tegen lagere prijzen nog verkopen aan consumenten.