Culinair
Suggesties van de chef: Dominique Tondeurs
De favoriete takeaway van Dominique Tondeurs (Libertine, Erpe-Mere).
Dominique Tondeurs van Libertine voorziet een gastronomisch afhaalmenu voor 65 euro p.p.. Zijn keuken werd zopas beloond met een Michelinster. Oudenaardsesteenweg 32, Erpe-Mere.restaurantlibertine.be
Uitmuntende productkeuken: Sense, Waasmunster
“Bij Sense ga ik met plezier à-la-carte-gerechten afhalen. Met chef Michiel De Bruyn heb ik nog gekookt in ons restaurant Fleur sur l’Eau; zijn stijl is dus bekend terrein. Ik bestelde er terrine van ganzenlever, escabeche van scheermessen en kalfsvlees met aardappelgnocchi: allemaal konden ze mij bekoren. Het is een kunst om zoveel smaak aan je producten te geven.”
Fortenstraat 62, Waasmunster. restaurantsense.be
Verse inspiratie: Le Pristine, Antwerpen
“Aan alles wat Sergio Herman doet, zit een herkenbare signatuur vast. Met Le Pristine* combineert hij de smaken van Zeeland en de Italiaanse keuken in één concept. Omdat ik benieuwd was naar zijn takeaway, bestelde ik een box. Eigenlijk was de vrolijke verpakking op zichzelf al een feest, maar ook de inhoud was geslaagd. We smulden van kwartel, kraakverse zeevruchten en Italiaans comfortfood. Elk gerecht was fijn gedresseerd en daardoor dubbel zo smakelijk.”
Lange Gasthuisstraat 13, Antwerpen. lepristine.com
Culinaire collab: Zilte x Dim, Antwerpen
“Ik houd van unieke samenwerkingen. Voor feestelijke afhaalmenu’s slaan de Antwerpse chefs van Dim Dining en Zilte*** al eens de handen in elkaar. Ze vinden elkaar in hun voorliefde voor de Aziatische keuken. Toen ik er bestelde, kreeg ik 14 kunstige gerechtjes per persoon (!) mee. Eenmaal op tafel was ik zo overdonderd door het ambacht, de kwaliteit en de topproducten, dat die ervaring nog dagen nazinderde.”
Hanzestedenplaats 5, Antwerpen, zilte.be. Vrijdagmarkt 7, Antwerpen, dimdining.be