CulinairSuggesties van de chef
Suggesties van chef Michael Van Der Kroft (Tres, Rotterdam)
Tres, de Nederlandse Gault&Millau-Ontdekking van het Jaar, combineert het beste uit meerdere werelden. Chef Michael van der Kroft matcht Nederlandse producten met internationale smaken en een persoonlijke beleving in achttien bereidingen voor twaalf gasten.
Vijf Werelddelen 75, Rotterdam (Nederland). tresrotterdam.com
Sfeervol en spannend: DIM Dining
“De sfeer in een restaurant is voor mij en mijn partner Emy erg belangrijk, en in DIM Dining voel je gewoon dat die goed zit. Jonas Kellens weet perfect hoe zijn gasten te benaderen. Daarnaast is hij ook nog eens een begenadigd sakemeester, waardoor hij zelfs iemand die zelden alcohol drinkt aan het proeven krijgt. De kwaliteit die je hier proeft, overtuigt in één slok.”
Vrijdagmarkt 7, Antwerpen. dimdining.be
Vooruitstrevend creatief: Disfrutar
“Als chef heb je toch wel aardig wat beroepsmisvorming: je bent altijd benieuwd naar de techniek achter een gerecht of bereiding. De chefs van tweesterrenrestaurant Disfrutar – niet toevallig leerlingen van Ferran Adria in het moleculaire El Bulli – spelen met grenzen en verwachtingen. Vloeibare olijven, vaste soep, het kan er allemaal. De lekkerste mindfuck ooit.”
Villarroel 163, Barcelona (Spanje). disfrutarbarcelona.com
Topjapanner: Koy Shunka
“Hoewel er amper plaats is voor een twintigtal gasten, zijn hier steevast twintig gedisciplineerde chefs aan het werk in de open keuken. Dat is meteen al indrukwekkend. Bovendien is de kwaliteit van de sushi in Koy Shunka echt uitzonderlijk hoog. Terwijl je hier geweldig ontspannen kunt toekijken, krijg je kraakverse producten geserveerd. Dubbel genieten!”
Carrer d’en Copons 7, Barcelona (Spanje). koyshunka.com