Woensdag 23/09/2020

CulinairRecept

Sticky paprika met miso tofu: aanrader uit Jamie Olivers nieuwste kookboek

Beeld EPA

De Britse tv-chef Jamie Oliver (45) komt met een op de lockdown geïnspireerd kookboek, vol simpele gerechten met een beperkt aantal ingrediënten, die je vaak al in huis hebt. Hier een voorproevertje.

Beeld Levon Biss

Voor 2 personen: 1 blik van 220 g ananasschijven op sap / 280 g extra stevige tofu / 2 verschillend gekleurde paprika’s / olijfolie / 4 lente-uitjes / 4 tenen knoflook / 90 g mihoen / 20 g wasabi-erwten / 2 volle tl rode misopasta

1. Leg de ananasschijven in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur; bewaar het sap. Snijd de tofu in vier stukken en leg ze erbij. Bak ze 4 minuten op laag vuur, keer ze om, bak de andere kant, schep ze op een bord en laat de pan op het vuur staan.

2. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s, snijd ze in stukjes van 2 cm, doe ze met ½ eetlepel olie in de pan en zet het vuur op matig-laag. Maak de lenteuitjes schoon, snijd de witte delen in stukjes van 2 cm, doe ze in de pan en leg de groene delen even opzij. Pel de knoflook, snijd hem in dunne plakjes, doe ze in de pan en bak ongeveer 10 minuten onder regelmatig roeren, of tot alles zacht en licht geschroeid is. 

3. Snijd de groene delen van de lente-ui in dunne ringetjes. Doe de mihoen met kokend water uit de waterkoker in een kom. Stamp de wasabi-erwten fijn in een vijzel.

4. Meng de misopasta met het apart gehouden ananassap en giet het mengsel met een scheutje water bij de paprika in de pan. Laat een minuut sissen en leg dan de tofu en ananas terug in de pan om ze te glaceren. 

5. Giet de mihoen af, verdeel over de borden en schep de sticky paprika erover, gevolgd door de tofu en ananas. Strooi de ringetjes lente-ui en de gestampte wasabi-erwten erover en ga meteen aan tafel.

Uit: 7 x anders, Jamie Oliver, Kosmos Uitgevers, 29,99 euro

Beeld RV
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234