CulinairOpen kaart
Onze culirecensente beleefde ‘le unforgettable lunch’ bij Le Pristine in Antwerpen
Lene Kemps fileert een culinaire hotspot.
Ik houd niet van Le Pristine, zoals ik niet houd van Le Bag of Le Car, die vreemde mengeling van twee talen. Maar die onnozele taalkundige opmerking is dan ook het enige wat ik kan opwerpen want er was geen foute noot aan ons bezoek, geen. Ik begrijp waarom het restaurant bij de opening meteen voor twee maanden volgeboekt was. Het levert een perfecte culinaire belevenis waar het eten, de service en het decor voor een onvergetelijk moment zorgen. Alles klopt: het interieur dat werelds en chic is, de cocktails die fris en elegant zijn, het personeel dat mooi en professioneel is, de kaart die zin geeft om alles te proeven. We waren zelfs onder de indruk van de soundtrack, zozeer dat we de hele tijd zaten te shazammen.
We starten met een cocktail, een Italian Sour (13 euro) en Le Pristine Spritz (13 euro), perfect gemaakt. Het menu werd aangekondigd als een Zeeuwse keuken met Italiaanse flair. Dat zijn gerechten als cannelloni met Europese kreeft, spinazie, vin jaune en dragon (39 euro). Of orechiette Zeelandaise (65 euro voor 2 personen). Ik bestel de Fleur Le Pristine (36 euro): een bloem van een salade van artisjok, rauwe hamachi makreel, Zeeuwse wieren en kaviaar. Een plezier. Tafelgenoot gaat voor de gemarineerde gambero rosso met ziltige kruiden en duindoornbes (24 euro), een delicatesse.
We vertrouwen op de sommelier voor wijn per glas en dat zijn een Verdicchio (8 euro) en een Maçon Uchizy (8,5 euro). Nadien delen we een oedslach, een mooi gerijpt stuk vlees van Dierendonck, geserveerd als tagliata en als stoverij, met zwarte kool, en aardappelpartjes met basilicum mayonaise (79 euro voor 2p). Met een glas Barbera d’Alba (8 euro). Het vlees smelt, de smaken zijn intens, alles is zoals de naam van het restaurant zegt: zuiver en onberispelijk. Als dessert nemen we vanille-ijs à la minute (25 euro), met nootjes bovenop en chocoladesaus erover heen. Dit was le unforgettable lunch.
Info: Le Pristine, Lange Gasthuisstraat 13, Antwerpen, lepristine.com
Coronaproof: De zaak is zo groot dat er voldoende ruimte is om de tafels ver uit elkaar te zetten, en nog is het gezellig.
Namen noemen: Chef Sergio laat zich omringen door Chris Blom en Thomas D’Hooghe, de sous chefs van The Jane en Pure C. De restaurantmanager is Willem Van den Broeck (Van Noma, in 2010 benoemd tot beste sommelier van België), maître is Carl Verrelst (The Jane, AIRrepublic) en zijn assistent is Willem Broos (The Jane, dEssensi).
Tip! Het restaurant zit snel vol, maar aan de bar is soms nog plaats. Je kan binnenlopen en genieten van een beperkte kaart van hapjes, pizza en een pasta van de week. Chef van de bar is Marie Van Cauwelaert.
Prijs 4 op 4
Eten 5 op 5
Bediening 5 op 5
Atmosfeer 5 op 5