Woensdag 30/11/2022

CulinairFlessengeluk

Negroni, 3 x anders: de favoriete recepten van bartender Hannes Desmedt

'Vitis Portón!' door Hannes Desmedt Beeld Pieter D'Hoop
'Vitis Portón!' door Hannes DesmedtBeeld Pieter D'Hoop

Op 12 september trappen we de internationale week van de negroni af. Daarom vroegen we bartender Hannes Desmedt naar drie variaties op het legendarische cocktailrecept met gin, vermout en campari. Hij ging voor een lokale, een bruisende en een persoonlijke variant.

Femke Vandevelde

Vitis Portón!

“Met deze cocktail won ik in 2019 de Campari Negroni Competition, een wedstrijd ter ere van het honderdjarig bestaan van de cocktail. Zelf maken kan, maar je kunt deze negroni met pisco en sherry ook gebotteld kopen via decocktailshop.be.”

Nodig voor 1 glas: 25 ml Pisco Portòn Mosto Verde Acholado / 30 ml campari / 15 ml Belsazar Riesling vermouth by Dr. Loosen / 10 ml González Byass Néctar P.X. / ­enkele ­­druiven

Zo maak je het: Vul een mixingglas boordevol ijsblokken. Voeg alle ingrediënten toe in het glas. Roer een dertigtal seconden en proef of de ­negroni voldoende verwaterd is. Zeef de Vitis Portón! in een voorgekoeld ­tumblerglas met verse ijsblokken. Garneer met 3 druiven op een ­cocktailprikker.

Midi negroni Beeld Pieter D'Hoop
Midi negroniBeeld Pieter D'Hoop

Midi negroni

“Ik heb deze Kortrijkse variant gemaakt met enkele lekkere ­producten uit mijn geboortestreek: de smaakvolle Midi Apéritifs met toetsen van cassis, bergamot en rozemarijn en daarnaast de elegante Blind Tiger Gin.”

Nodig voor 1 glas: 40 ml Midi Apéritifs classic red / 20 ml Campari / 30 ml Blind Tiger-gin Imperial Secrets / 1 sinaasappel

Zo maak je het: Vul een tumblerglas boordevol ijsblokken. Voeg de Midi Aperitifs, Campari & Gin toe. Roer gedurende 30 seconden met een barlepel. Garneer met een zeste van sinaasappel.

Negroni sbagliato Beeld rv
Negroni sbagliatoBeeld rv

Negroni sbagliato

“Dit is mijn favoriete nazomerse variant van negroni. Letterlijk vertaald betekent sbagliato ‘verkeerd’, een barman uit Milaan verwisselde de fles gin ooit met een fles spumante, Italiaanse schuimwijn, et voilà.”

Nodig voor 1 glas: 30 ml Cinzano vermouth di Torino rosso / 30 ml campari / 45 ml frisse spumante (of andere schuimwijn) / 1 sinaasappel

Zo maak je het: Vul een wijnglas boordevol ijsblokken. Voeg de rode vermout en ­campari toe. Top af met een frisse schuimwijn. Roer ­voorzichtig om met een barlepel. Garneer met een sinaasappelpartje.

De expert: negronikenner Hannes Desmedt

Werkte als sommelier en bartender in Hertog Jan*** en Hof van ­Cleve*** / auteur van Apero maison (Borgerhoff & ­Lamberigts, 2021) / runt Wine Blend, een bedrijf waarmee hij zich specialiseert in cocktailcatering en -consulting

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234