Hetzelfde en toch gans anders: gratis receptentips voor Faux Gras
Foie gras willen vervangen door Faux Gras is één ding, er verbluffende en verrassende gerechten mee op tafel toveren, is nog iets helemaal anders. Dat beseffen ze ook bij GAIA en dus lieten ze een receptenboekje maken met de toepasselijke titel: 'Hetzelfde en toch gans anders'.
Je kan de Faux Gras natuurlijk gewoon op een toastje smeren, maar wat is daar nu feestelijk aan? Met de recepten van GAIA kan je ook feestelijke gerechten op tafel toveren. Er is voor ieder wat: voorgerecht, hoofdgerecht en zelfs dessert.
Elvis of sigaren?
Wat dacht je van 'pommes d'amour' of een crème brûlée van Faux Gras? Of een Elvis Presley Sandwich? Wie het graag wat steviger heeft, kan de Faux Gras met Spaanse brandy en Havana tabak proberen. Een klassieker voorgerecht vind je in de 'faux gras op toast met chutney van abrikoos, artisjok en selder'.
Ben je benieuwd naar deze recepten? Je kan het boekje 'Hetzelfde en toch gans anders' gratis bestellen via de website www.fauxgras.be, via e-mail (info@gaia.be) of telefonisch op 02/ 245 29 50.
Om jullie te doen watertanden, mochten we dit recept alvast de wereld insturen:
Faux Gras de GAIA met speculaas, rabarber en aardbeiensiroop
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 stengels rabarber
- 15 aardbeien
- 3 'Bastogne'-koeken (een soort van grove speculoos)
- 1 glas krachtige rode wijn (bijvoorbeeld Syrah)
- sechuanpeper
- 20 gr boter
- 2 koffielepels fijne kristalsuiker
- 1 potje Faux Gras de GAIA
Bereiding:
- Stamp de sechuanpeper fijn met een vijzel of met de platte kant van een groot mes.
- Verkruimel de Bastogne koeken in niet al te fijne stukjes.
- Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van 1 à 2 cm.
- Smelt boter in een pot op een zacht vuur.
- Voeg er de rabarber, sechuanpeper en 1 kofielepel suiker aan toe.
- Meng en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg een half glas water toe, zet het deksel op de pot en laat nog eens 20 minuten sudderen totdat je een compote bekomt. - Regelmatig roeren.
Voor de saus: Doe de rode wijn samen met de aardbeien en een flinke koffielepel suiker in een pannetje. Laat 5 minuten sudderen. Doe het mengsel in de blender, maal het fijn en zeef twee keer. Doe dit gezeefde mengsel opnieuw in een pannetje en laat 1 à 2 minuten inkoken tot een siroop.
Lepel wat compote op goed verwarmde borden. Daarop leg je een schijf Faux Gras de GAIA. Lepel er nog een beetje compote bovenop en strooi daarover de speculooskruimels.
Waarom voor Faux Gras kiezen?
Ingrediënten als truffel, witte wijn en champagne, maken van Faux Gras de GAIA een feestelijk product, en toch gans anders, want voor Faux Gras de GAIA werd geen enkel dier mishandeld en ziek gemaakt.
Waar moet je Faux Gras vinden?
Dit jaar worden 105.000 potjes Faux Gras verdeeld over zeven verschillende supermarkten: Carrefour, Colruyt, Bioplanet, Delhaize, Lidl, Makro, Match en Intermarché. Ook natuurvoedingswinkels doen mee. Een potje kost 2,99 euro. (edp)
Met Faux Gras de GAIA kun je zoveel meer doen dan een lekker aperitiefhapje gegarandeerd zonder eenden- of ganzenleed aanbieden.Michel Vandenbosch
Ingrediënten als truffel, witte wijn en champagne, maken van Faux Gras de GAIA een feestelijk product.GAIA