Donderdag 06/05/2021

CulinairOpen kaart

Getest: Takeaway onder de 35 euro per persoon

Nage. Beeld Rv
Nage.Beeld Rv

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

Een twee vijf

Men neme een publiekslieveling als de hamburger en katapultere die tot uitzonderlijke takeaway. Omdat het op de heropening van Een twee vijf nog even wachten is, kondigen chef Tomek en sommelier Lieven via sociale media aan wanneer ze ‘hamburgertent’ spelen. Uit het drieledige aanbod – classic cheese (9 euro), double cheese (14) en veggie (knolselder in zoutkorst, 9) – kiezen we ­gretig de dubbele variant. Het zal je niet verbazen dat de zelfgemaakte aardappelchips met spicy mayo (4) en een Pony’s-pils van Jigger’s (4) daar ook bij mogen. De hamburgers (100% Belgisch wit-blauw) zijn gemaakt om hier en nu van te genieten, maar wij hossen er huiswaarts mee richting de grillplaat. En warempel, na 5 minuten waaghalzerij komt de getoaste bun niet alleen warm en juicy, maar ook crispy voor de dag. De samenstelling met saus, augurk, ui en kaas zorgt voor een ­all-inbeleving van zoet, zuur, smeuïg en krokant. Op 16 april is er trouwens een nieuwe kans om je burgerplicht te vervullen: doen! (FV)

Molenaarsstraat 125, Gent. Reserveren via eentweevijf.be, afhalen op een tijdstip naar keuze

Holy Smoke

We voelen ons een tikje schuldig, dat heb je met zoveel vlees, maar we smullen er net zo goed van. Hypocrieten zijn we. Uit de fantastische Holy Smoke-oven waar het vlees lang en op lage temperatuur wordt gebakken, bestellen we de Starters Kit 1 (25 euro): een uitstekende chili, met brisket (runderborst), rode bonen, ­cheddar en nacho’s. Gevolgd door oosterse pulled pork, met net genoeg zuurzoet en nootjes. We gaan verder met Meat Combo 1 (45 euro): ribbetjes, worsten en brisket, compleet met huisgemaakte koolsla, pickles, aardappelen en maisbrood. We krijgen er vier artisanale Brusselse biertjes bij, maar met wat ZZ Top op de achtergrond zijn we in Texas. (LK)

Hallepoortlaan 9, Brussel, holysmokebrussels.com

Nage

Restaurant Nage landde begin dit jaar in de Antwerpse oude stad. Daarmee is ook meteen gezegd dat het restaurant nog nooit in zijn prille bestaan gasten kon verwelkomen. Maar dat laten eigenaars Koen en Niki niet aan hun hart komen. Elke week ­presenteren ze een nieuw à-la-cartemenu voor takeaway. Franse keuken met een modern jasje is wat ze beloven. Als voorgerecht gaan we voor de witte asperges met mierikswortel en boekweit (16). Een verrassende combinatie, die pittige smaak van mierikswortel bij de delicate groente. Maar het past wonderwel, en we likken ons bordje net niet uit. Ook de rog met erwtjes, daslook en krieltjes (24) maakt ons helemaal blij. Een mooi stuk vis, perfect gecombineerd met verse lentegroenten. Dat belooft voor als Nage eindelijk open mag. Het betere werk, quoi. (MK)

Reyndersstraat 17, Antwerpen, restaurantnage.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234