Vrijdag 04/12/2020

CulinairOpen kaart

Getest: Drie keer takeaway onder de 25 euro per persoon

Beeld rv

De restaurants hebben hun deuren weer moeten sluiten. Gelukkig hebben de chefs inmiddels ervaring met takeaway en kan er naar hartelust geproefd worden door onze resto-recensenten. 

Villa bardon

Nu het virus onze inkomens stevig door elkaar schudt, stemmen we daar ook onze dagelijkse kost op af. De Maltese keuken staat als cucina povera bekend om haar nederige ingrediënten. Toeval wil dat Villa Bardon om de hoek in afhaalversie gerund wordt door de goedlachse Maltese Anna en haar man. Ragout van octopus (11 euro) is onze eerste keuze. Piccata van malse kip in citroensaus en kappertjes (10) is vervolgens een fris-ziltige bereiding die we naast de bragioli (13) proeven. Plakjes mals rundvlees opgevuld met kalfsgehakt, oregano en laurier in een hartige saus van ui, knoflook, tomaat en rode wijn. Voor elk van onze drie gerechten geldt: meer smaak, minder geld. Behalve wijn, limoncello en desserts verkoopt Bardon ook diepvriesgerechten. Simpel is het nieuwe héérlijk. (FV)

Sluizeken 10, Gent. Op do, vrij en za, 24 uur van tevoren bestellen via 0494-36 79 31 of info@villabardon.be

CURRY CLUB

Het klinkt hip: Curry Club, als een geheim genootschap waar je geblinddoekt van gekruide gerechten geniet. Het feit dat het om een ghost kitchen gaat - een keuken zonder restaurant, uitsluitend voor delivery en take-away – maakt het nog spannender. Mission Massala levert in Brussel, Antwerpen en Gent enkele van zijn iconische curry’s, side dishes en exotische burgers. We gaan voor de legendarische Butter Chicken (14 euro), een Queen la Tikka burger met tandoori kip en zoete chili koolsla (10), de Bang Bang Bhaji uienringen (8,5), een Oh My Gobi gefrituurde bloemkool (8,5) en een Paratha flatbread (4). Het is ­allemaal zoveel beter dan de ­doorsnee Indiër, crunchy en vers, origineel en verrassend. Wij ­worden trotse leden van de Curry Club. (LK)

missionmasala.be, #curryclub #missionmasala

Sum Sum

Een dim-sumrestaurant met een afhaalwebshop: dat moet ik proberen. In de vroege namiddag gaat de voorpret al van start met het kiezen en bestellen. Die avond stap ik stipt op het gekozen uur binnen bij Sum Sum aan het Antwerpse Zuid. Tien minuutjes, klinkt het. Het worden er twintig. Thuis openen we vol verwachting de bakjes. Er werd zwaar onderhandeld over de keuze, en we klopten af op dim sum als voorgerecht. De dim sum met zwarte truffel en shiitake (9 euro) hebben sesamzaadjes en lenteui als topping. Best lekker. Helaas kregen de Red Piggy dumplings van varken (7) minder aandacht. Ze zitten gepropt in een bakje, plakken helemaal aan elkaar én zijn ­overgoten met een veel te overheersende saus. Tijd voor het hoofdgerecht. De traaggegaarde eendebout met hoisin-sinaassalade (18) is smakelijk, en het vlees valt van het been, zoals het hoort. We delen de twee gerechten. Gelukkig voor mijn lief, dat de Dan Dan noedels met varken (16,50) koos: verder dan een portie deegwaren, wat droog gehakt en een vettige olie geraakt dit bakje niet. Voor die prijs vind je beter. (MK)

Leopold De Waelstraat 3, Antwerpen, sumsum.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234