Donderdag 06/05/2021

CulinairOpen kaart

Getest: 3x takeaway onder de 35 euro per persoon

Kapsalon Beeld rv
KapsalonBeeld rv

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

HORN OK PLEASE

Voor een kleurrijke keuken duik je met de neus (en open mond) in een oosters restaurant. Dat treft: het Indiase streetfoodrestaurant Horn Ok Please levert overal in Gent. We besluiten te sharen, waardoor we lustig drie voorafjes bestellen: gefrituurde bloemkool met soja (9,95 euro), in chili en gember gelakte zalm (11,95) en crispy kip met lente-ui (7,50). We snacken niet te gulzig, want daar dampen de kruiden van hoofdgerechten Chettinad chicken (14,95) en chicken biryani (16,95) ons al tegemoet. Bij de met kokos gemarineerde kip uit de Chettinad-regio proeven we de paratha (flatbread) die we in chutney van munt (1,5) en raita (1,5) dippen. Het andere kipgerecht wordt ­geserveerd met rijst en saffraan. Heerlijk met een romige mango lassi (4,5) erbij, waar de bijgeleverde rozenblaadjes voor crunch zorgen.

Sint Jacobsnieuwstraat 45, Gent. hornokplease.space, te bestellen via Takeaway, UberEATS & Deliveroo

Kapsalon - Loaded Streetfood

“Gooi het maar samen in een bakje”, zou de Rotterdamse ­kapper Nataniël Gomes geroepen hebben. Zijn kapsalon Tati bevond zich naast shoarmazaak El Aviva en daar bestelde hij in 2003 zijn lievelingslunch: friet, shoarma, kaas en sla. Een ­klassieker was geboren. Loaded Streetfood maakt een systeem van dat lekkere rommeltje en biedt naast het iconische kapsalon (10,5 euro) ook andere smaakcombinaties. Wij probeerden de Bombay butter chicken (12,5) en de Mexican beef muchacho (13,3). De nieuwe ingrediënten – masala kip, chili beef, zure room, koriander – zijn fris en zuiver genoeg om de ervaring naar een gastronomisch niveau te tillen, en het schuldgevoel, omdat je vettige boel uit een bakje eet, weg te nemen. Dit wordt een wekelijkse guilty pleasure. (LK)

Via Deliveroo & Uber Eats in Brussel, Antwerpen, Mechelen en Gent. kap-salon.com

Le Pristine

Zeeuws terroir met Italiaanse flair: dat tovert Sergio Herman op de borden in zijn Antwerpse restaurant Le Pristine. Elk weekend verpakt hij dat alles in een box voor twee (170) die overal afgehaald kan worden. Maar het is donderdag dus kiezen we à la carte. De salade fregola met gambero rosso, zuurdesemchips en mini burrata (25,50) is een ideale starter. De minutieus gesneden groenten brengen we op smaak met een jalapeño-basilicum-karnemelkvinaigrette. Pizza dan! Niks zo teleurstellend als een heerlijk geurende pizza afhalen, die bij thuiskomst plat en koud blijkt te zijn. Niet deze keer. De Pristine-pizza’s kan je ook half gebakken bestellen, en ze thuis verder opwarmen. We delen onze pizza met kreeft, courgette, stracciatella en dragon (23,50) en doen daarna hetzelfde met de pizza diavolo, nduja, salami, artisjok en fontina (21,50). On­dertussen verzuchten we dat we die techniek om perfect ­pizza­-deeg te maken zelf onder de knie willen krijgen. (MK)

Lange Gasthuisstraat 13, Antwerpen. lepristine.com

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234