Zaterdag 27/02/2021

Culinair

Getest: 3 x takeaway onder de 35 euro per persoon in Antwerpen, Brussel en Gent

Camion, Antwerpen Beeld rv
Camion, AntwerpenBeeld rv

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

Camion, Antwerpen

Ook wij hebben dit jaar weer last van het fenomeen ‘goede voornemens’. Op naar het veganistische restaurant Camion dus. Een ­volledig plantbased sharing menu (27 euro per persoon), dat is welkom na alle stoofpotjes en wildsauzen.

En ja hoor, gezond eten kan heus ook een feest zijn. We happen onze eerste honger weg met olijfjes en een dip van knolselder en brood. We kregen een grote zak vol verschillende stukken brood, elk om ter lekkerst. De gekapt tartaar lijkt op de preparé van de chef bij de beenhouwer, en werd mooi afgewerkt met rucola, appelkappertjes en aceto balsamico. De ingrediënten? Een even groot geheim als het recept van Coca-Cola. De tandoori ­bietjes met labneh en ­mosterdzaad flitsen me even terug naar Tel Aviv: heerlijk ­comfortfood. Idem voor de geroosterde bloemkool met miso, rode ui en ­walnoten. Njammie! Met zo’n menu maak je zelfs de grootste carnivoor blij. (MK)

Paleisstraat 7, Antwerpen, camion-antwerpen.be

Colonel, Brussel

Het woord Colonel ontlokt bij veel vleesetende vrienden een pavloviaanse reactie. Ze trekken alvast hun jas aan en ­zetten hun neus in de juiste richting. Colonel (twee zaken: Louis en Fort Jaco) is gespecialiseerd in gerijpt vlees – Salers, Aubrac, Rubia Gallega – bereid in een Josper-oven.

Colonel At Home brengt je de steaks om zelf te bakken, en heeft een ruim aanbod van kant-en-klare schotels. Wij delen mergpijpjes (12 euro) als ­voor­gerecht, en gaan daarna voor de vol-au-vent (16) en de karbonades (18). Makkelijk op te warmen, zacht en overheerlijk. We twijfelen aan wat een zeer decadent dessert moet zijn: een gedeconstrueerde snickers (10), feestelijk versierd met crumble en gezouten ­karamel. Supertip: halveliterflessen aperitief zijn beschikbaar (30): negroni, espresso Martini, mai tai... (LK)

shop.colonelbrussels.com

Barouche, Gent

Of ik ooit had gedacht dat ik een pita aan huis zou laten leveren? Bij god, nee. De eigenaars van het Gentse Barouche willen de pita in al haar glorie doen schitteren. Onze pita’s (maiskip, 12,50 euro, en huisgemarineerde steak, 13,50) arriveren in op maat gemaakte doosjes die rechtop kunnen staan zodat we tussendoor ­probleemloos kunnen happen van onze extra’s (geroosterde bloemkool, 5,95 en berloumi­sticks, 6,95). Het versgebakken krokant zuurdesembrood bevat vlees dat niet naar plastic smaakt en onderscheidende sauzen – ga voor de pikante signatuursaus en de yoghurtlooksaus! Meer ­groenten eten, dat was ook nog een goed voornemen. Maar de falafels uit onze salade (15) komen wel erg plat voor de dag ­waardoor het falafelfeest, net zoals elk ander noemenswaardig feest, nog even op zich laat wachten. (FV)

Barouche, Kortemunt 8, Gent, barouche.eu, Bestellen via Deliveroo & UberEats 

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234