Maandag 25/01/2021

CulinairOpen kaart

Getest: 3 x takeaway onder de 35 euro per persoon in Antwerpen, Brussel en Gent

Ni ShifuBeeld RV

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

Ni Shifu

Als je bekende chefs vraagt naar hun favoriete Chinees in Antwerpen, is de kans groot dat ze je naar Ni Shifu sturen. Dit restaurant in de stationsbuurt staat bekend om zijn authentieke Sichuan keuken, waar knoflook, Spaanse pepers en sichuanpeper rijkelijk gebruikt worden.

Wie vond ooit het systeem van nummers op de menukaart uit? Dankzij die geniale geest kan ik mijn bestelling zonder spraakverwarring doorgeven, maar heel wat van mijn gekozen gerechten zijn er vandaag niet. Jammer! Dus wordt het de eend met krokant vel (16,20), runderlapjes op Sichuan wijze (14,30), gebakken snijbonen (11,90) en kung pao chicken (12,80). Wel een beetje raar: af te halen op een heel ander adres dan dat van het restaurant. De gerechten hebben een onmiskenbare Sichuan toets, alleen is het rundvlees erg taai, zijn de snijbonen veranderd in prinsessenbonen en zwemmen de gerechten in het vet. Ik denk met heimwee terug aan wat ik bij Ni Shifu at toen het restaurant nog open was. Hebben we dan toch uitgehaald bij de nonkel van Ni Shifu? Wie zal het zeggen. 

Breydelstraat 8, Antwerpen. Takeaway: Lange Leemstraat 88, Antwerpen. nishifu.be

Bibimbap Seoul Kitchen

Bibimbap is Koreaans comfortfood op z’n best: gebakken rijst, knapperige groenten, vlees of tofu, een ei bovenop. Kenners kunnen eindeloos doorgaan over de kleuren (het zijn er vijf: wit, zwart, rood, groen en geel, vanwege de vijf elementen) en over de verhouding rijst-groenten. Als alles klopt, is het een hartverwarmend gerecht. Dat was helaas bij ons niet zo. Zowel die met kip (9,4 euro) als rund (9,4) leken op haastig geassembleerde lauwe schotels waar de smaak van de saus (Koreaanse chili: 1 euro) overheerste. De sidedish, vier octopusballetjes (4), maakte veel goed. Het dessert, appelravioli’s met karamelsaus (6) was een lekkere verrassing. Maar de zoektocht naar de beste bibimbap gaat verder. 

In Brussel, op Facebook: bibimghost

A Food Affair

A Food Affair is zo’n restaurant waar het terecht drummen is voor een tafel. Dankzij het afhaalmenu kan ik die stress even skippen. Hallo uit de kluiten gewassen kippenspiezen (12 euro voor twee)! Aangezien nog een deel van het vel aan de kip hangt, peuzel ik lekker sappig, zeker met een lik kruidige pindasaus erdoor. Na 20 minuten oventijd is het de beurt aan de hoofdgerechten. In Panang curry (stoverij van Holstein-rund, 23,5) proef ik zout, zuur én zoet naast knapperige paksoi. Ook mijn kom met buikspek, shiitake en broccolini in bouillon (23) smaakt intens door. Met de bijgeleverde playlist en de malse beef salad (16) fris ik me tussendoor op. Terwijl je in Thaise gerechten vaak met een vergrootglas naar je rondzwemmende ingrediënten moet zoeken, doet A Food Affair het omgekeerde. Smaak en kwaliteit, zonder hulp van pakjes en zakjes. 

Hoogstraat 58, Gent. afoodaffair.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234